Zatiahnuté
20°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Cézar si hľadá domov. Žil uviazaný na reťazi
Zdielať na

Cézar si hľadá domov. Žil uviazaný na reťazi

ŽILINA / Desaťročný pes Cézar márne hľadá nového pána, ktorý by si ho rád osvojil. Tomuto zvieratku zomrela majiteľka, u ktorej dlho žil v nie práve najdôstojnejších podmienkach. Zachránili ho žilinskí dobrovoľníci, ktorí sa venujú psíkom bez domova.

Bál sa, bol neistá

Kým sa dostal Cézar do útulku, bol zrejme priviazaný na reťazi. Poznal len okolie domu, kde žil. Po smrti majiteľky, keď ho prichýlili bol veľmi zanedbaný, vystresovaný. "Reagoval zle na obmedzenia, bál sa, bol neistý," hovorí Veronika Halabicová, azyl pre psov Tuláčik.

Cézar sa v riadnej opatere zmenil, i keď si nesie niektoré návyky z minulosti, dá sa ovládať. Je to psík, ako každý iný, potrebuje pohladenie. Človek, ktorý by si ho chcel vziať, musí vedieť, ako k nemu pristupovať. "Mal by vedieť, aký bol. Nesmie to byť človek, ktorý chce od neho niečo na silu," dodáva Veronika Halabincová.

Najlepší bude aktívny dôchodca

"Určite bude potrebovať osobu, ktorá ho bude vedieť usmerniť," hovorí Zuzana Zoubková, trénerka psov. Ideálnym novým pánom by bol pre neho aktívny dôchodca, pre ktorého by bol Cézar príjemným spoločníkom.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články