Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Šteniatka našli vyhodené v škatuli od banánov
Zdielať na

Šteniatka našli vyhodené v škatuli od banánov

BRATISLAVA / Skončili vyhodené na ulici, bez nádeje na záchranu. Sedem maličkých šteniatok sa tlačilo v škatuli od banánov pri ceste a možno by ich aj prešlo auto, keby ich náhodou nezbadala okoloidúca pani.

Je to hyenizmus

"Zaujala ma na ulici stojaca škatuľa, myslela som, že si ju zoberiem domov na odkladanie drobných vecí. Ak toto dokáže urobiť človek, to je hyenizmus," opisuje záchrankyňa. Pani Blanke skoro puklo srdce. V škatuli vonku na ulici našla bezcitne vyhodených 7 maličkých šteniatok. Tieto klbka nešťastia sa iba bezradne tlačili k sebe a čakali na záchranu.

Blanka s dcérou nevedeli, čo majú robiť. Obrátili sa na mestských policajtov, tí však len pokrčili ramenami a nemohli pomôcť. "Z ľudského hľadiska je to nepochopiteľné, ale čo sa týka postihov a právnych noriem, z našej strany nemôžeme reagovať. A keď takéto situácie riešime, tak jedine so Slobodou zvierat," hovorí Jaroslav Machaňkov, mestský policajt.

Páchatelia zostávajú nepotrestaní

"Zoberieme zvieratká a odovzdáme doktorke," opisuje veterinárny technik Edo Pudmarčík. Pozitívnou správou je, že dobrí ľudia ešte nevymreli a do útulku nešlo sedem šteniatok, ale o jedno menej.

"Už ich je len šesť, pretože jedno šteniatko si zobrala pani z Marianky," tvrdí dcéra Janka. Predsedníčka Slobody zvierat tieto prípady dobre pozná. Je nahnevaná, že páchatelia týchto bezcitných skutkov skočia vždy nepotrestaní.

"Takýchto zvierat prijmeme okolo 2 000 ročne, a to iba z územia Bratislavy. A je nehoráznosť, že takáto neľudskosť zostane nepotrestaná," informuje Pavlína Dugovičová, predsedníčka Slobody zvierat. Šteniatka sú nateraz zachránené. Svoj nový domov našli v útulku Slobody zvierat.

Každý z vás môže zachrániť život týchto trápených šteniatok - ak máte miesto po svojom boku a vo svojom srdci, navštívte bratislavský Útulok Slobody zvierat na Poliankach, je otvorený každý deň od 10.00 do 18.00, informovať sa môžete aj na adopčnej linke 02/16187 Šteniatka čakajú len na vás a aj ďalších 280 psíkov a 40 mačičiek ktoré boli vyhodené, alebo týrané a potrebujú nový domov a lásku.


View Larger Map

Téme sa venuje reportér Laco Ďurkovič. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy