Polojasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Poľovník zastrelil moje šteniatka, tvrdí obyvateľ Kyjatíc
Zdielať na

Poľovník zastrelil moje šteniatka, tvrdí obyvateľ Kyjatíc

KYJATICE / Majiteľom gazdovstva pri obci Kyjatice lomcuje hnev aj smútok zároveň. Niekto mu chladnokrvne zastrelil psy, ktoré boli určené na zaháňanie dobytka. Ich telá našiel pohodené v lese, s prestrelenými hrdlami. Čistokrvné šteniatka mali pritom iba pár mesiacov.

Mŕtve šteniatka nevedeli nájsť

Niekoľko mesačné psíky boli v tom čase pár sto metrov od gazdovstva a zaháňali stádo kráv. Vtedy ich gazda a jeho kamarát začuli dva výstrely. Mŕtve šteniatka našli až po pár hodinách hľadania.

Majiteľ zo zabitia šteniatok podozrieva poľovníka. "V ten deň ráno bol v tomto revíri. Takže nikto druhý nemohol strieľať," hovorí majiteľ zastrelených psíkov.

S mužom, na ktorého padá podozrenie, sa nám skontaktovať nepodarilo. Telefón nedvíhal, doma sme ho nenašli. Ak by bol v tomto prípade vinníkom naozaj on, zisťovali sme, že v tomto prípade strieľať nemal.

Prípad už prešetruje polícia

"Pri ochrane poľovného revíru môže člen poľovníckej stráže psa usmrtiť v prípade, že sa voľne pohybuje, pritom to nie je poľovnícke plemeno a takisto sa nejedná o psa, ktorý má viditeľný obojok, prípadne hrudný postroj," hovorí znalec z odboru poľovníctva Valér Cmorík.

Obidve šteniatka však obojok mali, jeden z nich bol dokonca výraznej žltej farby a podľa majiteľa ani jeden zo psíkov nebol pre poľovnú zver nebezpeční.

"V tejto veci sme prijali oznámenie a prípad objasňujeme ako priestupok proti majetku," potvrdila banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy