Polojasno
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Ľubo (39) sa mal vyhrážať rodine brokovnicou
Zdielať na

Ľubo (39) sa mal vyhrážať rodine brokovnicou

OHRADZANY / Povedzte, koho mám zastreliť ako prvého? takto sa mal s brokovnicou v ruke vyhrážať svojim blízkym 39-ročný muž, Údajne ho vyprovokovala matka, ktorá ho prosila, aby menej pil. Dráma sa odohrala v Ohradzanoch pru Humennom.

Zrejme ho vyprovokovala matka

...Že nás vystrieľa. Že koho má od***ať prvého, či seba, či mňa," takto opisuje situáciu švagor obvineného. Ľuba mala vyprovokovať k tomuto činu zrejme matka, ktorá mu povedala, aby menej pil. Do kuchyne, kde bola jeho matka, sestra so švagrom a ich 3-ročný syn, mal prísť v podnapitom stave a so zbraňou v ruke.

"Muž sa legálne držanou brokovnicou obrátil na švagra a vyhrážal sa mu. Pri roztržke vzbudil u prítomných dôvodnú obavu o ich životy," uviedla hovorkyňa prešovských policajtov Jana Migaľová. Privolaní policajti zistili, že okrem brokovnice má Ľubo ako poľovník zbraní oveľa viac. Narýchlo sa ich chcel zbaviť. Hodiť ich mal do studne. "Naši príslušníci na žiadosť PZ pomocou kalového čerpadla vyťahali vodu zo studne za účelom prehľadania dna studne," uviedol Peter Tričák, riaditeľ humenských hasičov.

Nelegálny arzenál zbraní

Pištoľ, takmer 150 rôznych nábojov, elektrická rozbuška a dymovnica. Toto všetko mal mať 39-ročný muž v nelegálnej držbe. Ľubo skončil v policajnej cele. Dedinčania ale tvrdia, že konflikty má vyvolávať nie on, ale jeho švagor, ktorý mal naňho aj fyzicky zaútočiť. Dôvody hádok sú pritom rôzne. "Oni mali potržky. Predtým sa pobili, aj teraz na 1. mája ho buchol pod oko," hovorí obyvateľ obce.

Ľubovi hrozí až 8-ročné väzenie. Čelí obvineniu zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v súbehu s trestným činom nebezpečného vyhrážania. Cestou na súd svoje konanie Ľubo nevysvetlil. Už je v Košiciach v Ústave na výkon väzby. "Okresný súd Humenné vzal obvineného do väzby pre obavu, aby nepokračoval v páchaní trestnej činnosti," uviedol hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy