Jasno
16°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Peter (34) mal po hádke streliť do svojho otca (†62)
Zdielať na

Peter (34) mal po hádke streliť do svojho otca (†62)

BAŠKOVCE / V obci Baškovce v humenskom okrese to včera vyzeralo ako na divokom západe. 62-ročný Pavol mal prísť do domu s tým, že všetkých vystrieľa. Jeho 33-ročný syn Peter chcel však podľa susedov ochrániť svoju manželku a 6-ročného syna. Na otca preto údajne vytiahol brokovnicu. Vystreliť mali obaja. No kým otec minul, syn ho dvakrát zasiahol do hrude. Polícia ho zatiaľ neobvinila, no za obzvlášť závažný zločin vraždy mu hrozí doživotie.

V rodine mali problémy

Tragédia sa odohrala v rodinnom dome v obci Baškovce. Bolo okolo ôsmej večer, keď susedia začuli niekoľko výstrelov. V rodine mali medzi sebou podľa našich zistení problémy dlhodobo. 62-ročný Pavol sa vraj ostatným viackrát vyhrážal, že ich všetkých vystrieľa. Aj večer mal prísť do domu nahnevaný a so strelnou zbraňou v ruke. "Dva výstrely, bum bum. Nejaký skrat, alebo hádka," povedal Jozef, sused rodiny. "On celý týždeň chodil taký skratový," dodala suseda Margita.

Otec vraj strieľal ako prvý

Keď 33-ročný Peter videl, že otec chce podľa všetkého svoje vyhrážky naplniť, údajne siahol po prvej zbrani, ktorú mal po ruke. Otec mal však už medzitým vystreliť ako prvý, no syna netrafil. Následne vraj zaznel výstrely z brokovnice. Syn však už na rozdiel od otca neminul. "V sebaobrane, presne tak, v sebaobrane, lebo najprv otec po ňom strelil," opísal nešťastné udalosti Jozef.

"Muž utrpel dve strelné poranenia v oblasti hrudníka, aj napriek snahe záchranárov, ktorí muža intenzívne resuscitovali 30 minút, zraneniam podľahol," poskytla vyjadrenie Jana Mračnová zo záchranárskej skupiny ktorá na mieste zasahovala.

Chránil manželku a 6 ročného syna

Susedia si myslia, že keby Peter otca nezastavil, následky by boli oveľa horšie. V dome bola v tom čase údajne aj Petrova manželka spolu s ich 6-ročným synom. "Peťo keby ho tam nezastavil v predsieni, tak on by ich tam všetkých vystrieľal, koľko ich tam bolo," myslí si suseda.

33-ročného muža okamžite umiestnili do cely policajného zaistenia. Polícia v prípade začala trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy. "V tomto prípade nebolo vznesené obvinenie, ale páchateľovi v prípade dokázania viny hrozí až doživotný trest," upresnila Jana Migaľová, hovorkyňa polície Prešov.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy