Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Chladnokrvní poľovníci. Zastrelili domácich miláčikov
Zdielať na

Chladnokrvní poľovníci. Zastrelili domácich miláčikov

POPRAD / Istý poľovník spod Tatier neváhal zastreliť dvoch prekrásnych retrieverov, hoci boli na výbehu s majiteľom. A vraj tým nič zlé neurobil - iba si chránil svoj poľovný revír. Majitelia psov sú v šoku, ich dcéra skolabovala.

Dúfala, že nie je koniec

Na prechádzku na neďalekú lúku odišiel majiteľ s dvoma psami. On bol hore na kopci, psy utekali dole a potom padli dva výstrely. "Hovorím dcére, asi je po všetkom," povedal majiteľ Ľubomír.

Zuzka dobehla na miesto za niekoľko sekúnd, kľakla si k svojim dvom miláčikom a dúfala, že ešte nie je koniec. "Ja som tomu ani neverila, ja som stále dúfala, že sa postavia a pôjdu domov," hovorí Zuzana.

Chladnokrvne mi povedal, zastrelil som ich

Jeden zo psov bol darčekom k Zuzkiným 18- tym narodeninám. A čo sa vlastne stalo? Rodina tvrdí, že psy neútočili ani nelovili zver, navyše sú presvedčení o tom, že poľovník ich veľmi dobre poznal a aj napriek tomu strieľal.

"Hovorím, boli tam moje psy, hovorí mi, že boli, ale že si ich pomýlil," vysvetľuje Ľubomír. "Potom prišiel ku mne a chladnokrvne mi povedal do tváre, zastrelil som ich," dodáva Zuzana.

Ja chránim lesnú zver

Chovatelia sa zhodujú na jednom, zlatý retriever je jedno z najpriateľskejších, najtalentovanejších a najmúdrejších zvierat, rodina sa teda pýta ako mohol niečo také poľovník urobiť.

"Tak ako oni chránia svojich psíkov, tak ja chránim lesnú zver," hovorí poľovník František. A myslí si aj to, že zákon bude na jeho strane, strieľal totiž dvesto metrov od domu, psy boli bez označenia a ďaleko od svojho majiteľa.

"Slovensko je jeden veľký poľovný revír, vy vyjdete za posledný drevený záchod na dedine a už ste ohrozovaný poľovníkom,"  telefonuje inšpektorka Slobody zvierat Romana Březinová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

flickr.com/POHAN

Súvisiace články

Najčítanejšie správy