Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Vyhodené šteniatka na ceste. Jedno z nich zrazilo auto
Zdielať na

Vyhodené šteniatka na ceste. Jedno z nich zrazilo auto

KOLÍŇANY/ŠTITÁRE / Dve šteniatka niekto vyhodil na cestu medzi dedinami Kolíňany a Štitáre (okr Nitra). Boli také vystrašené, že pobehovali medzi idúcimi autami. Vodiči rýchlo zavolali pomoc, no zachrániť sa podarilo iba jedného psíka.

Jedno zo šteniatok zrazilo auto

Približne dvojmesační kríženci nemeckého ovčiaka pobehovali v zákrutách a ohrozovali nielen seba ale aj vodičov. "Bolo vidno, že kde ležali v tej tráve, to miesto. No a odtiaľ následne sa tými cestičkami sa pohybovali v tom úseku," hovorí František Kubíček, zástupca útulku zvierat v Nitre.

Ľudia z útulku sa šteniatkam vybrali na pomoc. Skôr, ako tam stihli prísť jedno z nich zrazilo auto. Druhého psíka našli živého zhruba o 300 metrov ďalej. Toho až do príchodu záchrancov strážil okoloidúci vodič.

Podobné šteniatka ponúkali do útulku

Malý najdúch bol tak vystrašený, že sa ukrýval pod autom. "Sú to s najväčšou pravdepodobnosťou súrodenci ôsmich šteniatok, ktoré boli o kúsok ďalej vyhodené pred dvomi týždňami," hovorí Kubíček.

Vonku strávil zrejme niekoľko dní. Bol totiž riadne vyhladovaný a smädný. Srsť mal plnú bodliakov. Zaujímavé je, že pár dní predtým podobné šteniatka ponúkali do útulku. "Máme podozrenie u koho boli. Nevieme mu preukázať to, že sa ich vlastne zbavil," dodáva zástupca útulku. Majiteľovi, ktorý sa takýmto krutým spôsobom zbavil šteniatok teraz hrozí iba pár eurová pokuta.

Téme sa venuje reportérka Diana Pavlisová. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy