Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Na plot zavesili igelitku so živými šteniatkami
Zdielať na

Na plot zavesili igelitku so živými šteniatkami

CHRUDIMSKO / Zatiaľ neznámy páchateľ zavesil na plot igelitovú tašku so živými šteniatkami nemeckého ovčiaka. S takýmto prípadom sa pracovníci útulku ešte nestretli.

V igelite bolo 5 šteniatok

Ráno čakalo na pracovníkov záchrannej stanice nemilé prekvapenie. Na plote visela zaviazaná igelitová taška, v ktorej sa chúlilo päť malých šteniatok. 

Bezohľadný majiteľ tak spravil aj napriek tomu, že neďaleko je zvierací babybox, ktorý funguje 24 hodín denne. "Bolo to celkom nešťastné rozhodnutie, pretože my sme zariadenia špecializujúce sa na voľne žijúce zvieratá a psy a mačky neriešime, no keď sa na nás niekto obráti, snažíme sa pomôcť," hovorí Josef Cach zo záchrannej stanice Pasíčka.

Záchranári však okamžite zareagovali a nenechali vĺčatá napospas osudu. Šteniatkám zachránilo život to, že ošetrovatelia chodia do práce veľmi skoro, pretože dlhší pobyt v zaviazanej taške by nemuseli prežiť.

Mali šťastie v nešťastí

"Chodím do práce na pol siedmu, takže som prišiel k bráne. Pozerám sa, zaviazaná taška, vnútri premrznuté šteniatka, tak som ich odniesol do ošetrovne, kde som im poskytol ubytovanie," hovorí nálezca Milan Šťěpánek.

Teraz sú už šteniatka v dobrých rukách. Ošetrovatelia dúfajú, že asi 1,5-mesačné psíky dostanú čoskoro nových majiteľov.

Špeciálne spravodajstvo KRIMI PLUS v sobotu o 18:00.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy