Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Svetový rekord! Kólia Ozzy je najrýchlejším povrazolezcom
Zdielať na

Svetový rekord! Kólia Ozzy je najrýchlejším povrazolezcom

NORWICH / Istiace lano nepoužíva a ak by ste chceli, aby balansoval na povraze pomocou tyče, tak tú vám teda veru neunesie. 4-ročná border kólia si však vyslúžila zápis do Guinnessovej knihy rekordov, pretože je najrýchlejším psím povrazolezcom na svete. Tam však jej schopnosti nekončia...

Najrýchlejší pes - povrazolezec

Ozzy je v Británii už známa celebrita, no teraz sa zapísal aj do histórie rekordov. Za neuveriteľných 18,22 sekúnd dokázal prejsť 3,5-metrové lano. Žiadny iný pes takúto vzdialenosť tak rýchlo ešte na svete neprešiel... No to nie je všetko, čím sa tento psík môže pochváliť.

51-ročný tesár Nick Johnson si čokoládovobieleho psíka zaobstaral pred štyrmi rokmi z farmy v Anglesey na severe Walesu. Už ako šteniatko preukázal mimoriadne schopnosti s balansovaním. Po povraze nielen že dokáže prejsť, ale na ňom aj stáť na zadných labkách! A rovnako sa rád hojdá na reťaziach v meste. Bez akejkoľvek opory!

Akrobat aj v televízii

Beh po uzučkej rímse asi ani spomínať netreba a napokon verejnosť ohuruje aj v prípade, keď majiteľ bicykluje do mesta a Ozzy miesto toho, aby bežal popri Nickovi, balansuje na jeho pleciach! Svoje akrobatické čísla už predviedol aj v televízii!

Podľa denníka The Daily Mail je na psíka Nick neuveriteľne pyšný. Podľa jeho slov si už, keď bol Ozzy šteniatko, kúpil knižku o šteniatkách "pre hlupákov" a snažil sa ho naučiťzákladné cviky. Tréning na povraze však nikdy neberie tvrdo, ale vždy len ako hru a cvičia vtedy, keď má Ozzy náladu. Napríklad pochodovanie po lane sa podľa svojho YouTube kanála Nicknozzy naučil za tri mesiace!

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

YouTube.com/nicknozzy

Súvisiace články

Najčítanejšie správy