Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Otec neplatí alimenty. Viktorka potrebuje lieky na astmu
Zdielať na

Otec neplatí alimenty. Viktorka potrebuje lieky na astmu

ŽILINA / Andrea Brindová už dlhých osem rokov bojuje o to, aby otec jej dieťaťa konečne začal platiť alimenty. Jej bývalý partner žije v Taliansku. Svojej dcére zatiaľ nevenoval ani jeden cent! Toto dievčatko pritom trpí astmou a potrebuje peniaze na lieky.

Manžel má platiť 332 €

Pred ôsmimi rokmi odišla Andrea z Talianska kvôli rodinným problémom späť na Slovensku. Narodila sa jej dcérka. "Som mu napísala, že sa narodila, koľko váži a on mi napísal jedinú SMS-ku, že aké má vlasy. To bolo všetko," hovorí Andrea Brindová.

Odvtedy sa ani raz neozval. Vôbec nepovažuje za potrebné platiť na svoju dcérku. "Okresnú súd Žilina rozhodnutím v roku 2008 určil, že odporca je otcom maloletej a je povinný na maloletú platiť mesačne výživné vo výške 10 000 korún, čiže približne 332 €," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Žiline Anna Dudová Záborská.

Viktorka svojho otca nikdy nevidela

Rozhodnutie súdu prakticky nič neprinieslo. Andrea sa obrátila aj na Centrum pre medzinárodno-právnu ochranu detí a mládeže. Otec, ktorý neplatí výživné tvrdí, že nemá žiadne peniaze. Zástupcovia centra preverujú, či je to pravda. "Keď mu nemajú z čoho strhávať, tak z čoho platí na svojho syna v Taliansku. nech polovicu dajú mne a polovicu na syna," dožaduje sa Andrea.

"Problém, ktorý sa týka výživného s Talianskom chceme riešiť na bilaterálnych rokovaniach," uviedla riaditeľka centra Andrea Cisárová. Riaditeľka centra priznala, že prípad síce evidujú roky, ale mame a dcérke to zatiaľ nijak nepomohlo. "Ja som ho nikdy nevidela, lebo nám proste neposiela peniažky a tak" hovorí Viktorka. Mladú ženu podporujú blízki, ktorí tiež nemajú peňazí nazvyš. Andrea nám povedala, že nebyť ich pomoci, možno by zostala s dcérkou na ulici.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy