Zatiahnuté
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Zhodil dcérku z útesu, lebo nechcel platiť alimenty
Zdielať na
Zahraničie

Zhodil dcérku z útesu, lebo nechcel platiť alimenty

Zdroj: fox5sandiego.com

Obžalovaný akúkoľvek vinu popiera

V utorok sa pred kalifornským súdom zavŕšil proces so 47-ročným Cameronom Brownom. Prokurátor predniesol emotívnu, vyše dvojhodinovú záverečnú reč a vyzval porotu, aby vyniesla verdikt o vine obžalovaného.

"Prichádzame k desivému, nepopierateľnému záveru: tento muž zhodil z útesu a zabil svoju dcéru," zdôraznil žalobca Craig Hum.

Štvorročná Lauren Sarene Keyová zahynula v novembri 2000 pri páde z 36-metrového útesu Inspiration Point v Kalifornii. Podľa prokuratúry ju zámerne zhodil Brown, ktorý odmietal platiť alimenty vo výške 1000 dolárov (684 eur) mesačne. Chcel sa tiež pomstiť matke dieťaťa a znemožniť, aby sa dieťa dostalo do jej opatery.

Obžalovaný akúkoľvek vinu popiera a tvrdí, že Lauren sa nešťastne pošmykla. Jeho obhajcovia ho označujú za milujúceho otca, ktorý ľúbil svoju dcéru a usiloval sa s ňou tráviť čo najviac času.

Prokuratúra naopak označuje Browna za klamára. Charakter zranení dieťaťa podľa nej dokazuje, že pád nebol nešťastnou náhodou. To údajne potvrdzuje aj skutočnosť, že na okraji útesu sa nenašli stopy dieťaťa, iba dospelého človeka.

Prvý súdny proces proti Brownovi skončil pred tromi rokmi v slepej uličke, keď sa porotcovia nedokázali zhodnúť ani na stupni závažnosti zločinu.

Informovala agentúra AP.

Zdielať na

Najčítanejšie správy