Oblačno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Košický lekár pýta peniaze aj za vzduch v ambulancii
Zdielať na

Košický lekár pýta peniaze aj za vzduch v ambulancii

KOŠICE / U jedného košického lekára vraj treba platiť už za prekročenie prahu ambulancie. K tomu potom treba prirátať ďalšie, niekedy až absurdné poplatky, očividne strieľané od buka do buka. Presvedčil sa o tom aj mladý Košičan, ktorý to nakoniec vzdal a rozhodol sa liečiť svojpomocne.

Lekár sa ohrádzal cenníkom

Mladíka bolelo rameno. No skôr ako ho lekár vyšetril, musel zaplatiť 30 eur. Od ortopéda sa dozvedel len to, čo ho to všetko bude stáť. "Tých 15 eur za čo vlastne budem platiť?" "V tom je zahrnuté vystavenie karty, neodkladné vyšetrenie, plus vystavenie potvrdenia, čo ste potrebovali," hovorí lekár.

Navyše musel zaplatiť za lieky plus za podanie injekcie. Suma sa navyšovala a navyšovala. "Tie sumy ma normálne položili na kolená, som bol hotový z toho," vraví mladík.

Lekára sme oslovili, ten sa ohrádzal cenníkom. Nie svojím, ale pred cudzou ambulanciou. Vlastný pritom vôbec nemal. Ceny zrejme u neho fungovali ako na "blšáku" - jeden deň tak, ďalší zas inak.

Lekára prídu skontrolovať

"Každý lekár je povinný mať vyvesený cenník na viditeľnom mieste a ten cenník musí byť cenníkom jeho ambulancie," hovorí predsedníčka zdravotnej komisie KSK MUDr. Mária Grűllingová. "Pýtal peniaze aj za toho, že ste prekročili prah jeho ambulancie," dodáva mladík. "Na základe vášho podnetu vykonáme kontrolu u daného poskytovateľa," sľubuje Grűllingová.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

www.imt.ie/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy