Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Lekár mal odmietnuť vyšetriť matku. Dôvod? Prišla s deťmi
Zdielať na

Lekár mal odmietnuť vyšetriť matku. Dôvod? Prišla s deťmi

NITRA / Nie každá mamička má možnosť dať dieťa kedykoľvek postrážiť starej mame alebo platenej opatrovateľke. Keď teda potrebuje niečo vybaviť, drobec, či viacerí drobci musia s ňou. Pani Alene, o ktorej teraz bude reč, nezostalo nič iné, iba vziať obe svoje malé dcérky aj k lekárovi. A tam ju čakalo skutočne nepríjemné prekvapenie.

Deti jej nemal kto postrážiť

Špecialista z Nitry mal odmietnuť vyšetriť ženu iba preto, že mala so sebou deti. "Ráno som vstala a zle som počula na jedno ucho," začína svoje rozprávanie pani Alena.

Mladá žena musela so sebou zobrať aj 3-ročnú Elišku a 8-mesačnú Grétku. Deti jej nemal kto postrážiť. V čakárni strávila asi pol hodinu a potom s mladšou dcérou na rukách vošla do ambulancie. 

Alena mala navrhnúť, že dieťa bude držať na kolenách a staršia dcérka bude stáť pri nej. Doktor jej mal na to odpovedať, že jej môže maximálne pozrieť do ucha. "Že, keď prídem zajtra, bez detí, tak ma vyšetrí," vraví ďalej Alena.

Matka urobila ešte jeden pokus a navrhla, že do vnútra zoberie kočík a dcéru nechá v ňom.  "To sa mu nepáčilo už vonkoncom, že ako si to predstavujem prísť na vyšetrenie s deťmi, že tam nemajú čo robiť a sestrička tam nie je od toho, aby mi tie deti varovala," tvrdí žena.

Pravdepodobne zlyhala komunikácia

O situácii sme chceli hovoriť aj s lekárom, čo sa nám ale nepodarilo. Mimo kamery nám zdravotná sestra povedala, že doktor nechcel, aby deti zostali bez dozoru. Preto mladú mamičku nevyšetril.

"Takúto situáciu zákon neupravuje, ale z profesijného a etického hľadiska zlyhala komunikácia. Som presvedčený, že daná situácia sa mala riešiť ústretovo. V každom prípade sa danou vecou budem zaoberať a rozhodnem v súlade so zákonom," povedal hlavný lekár NSK  MUDr. Ľuboš Ševčík.  Na druhý deň pani Alenu napokon ošetril iný lekár, ktorému deti v ambulancii neprekážali.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy