Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
FOTOGALÉRIA. Mimoriadna situácia v Bratislave, pozrite sa...
Zdielať na

FOTOGALÉRIA. Mimoriadna situácia v Bratislave, pozrite sa...

Mnohí, najmä vodiči na juhozápade Slovenska, si neželali nič iné, len nech už prestane snežiť. Hlavné mesto sa ocitlo pod tučnou bielou perinou. Na niektorých miestach napadlo 20 centimetrov snehu. Doprava počas celého dňa kolabovala. Tvorili sa dlhé kolóny. Autobusy a trolejbusy meškali aj hodinu.

Boli ste pri tom? Pošlite nám foto či video. Ďakujeme!

Cestári nestíhali odpratávať sneh

V celom meste preto od rána platil druhý kalamitný stupeň. O cesty sa staralo približne 80 ľudí a viac ako 50 ťažkých mechanizmov. Napriek tomu nestíhali. Veľmi vážny problém bol aj s parkovaním.

Niektoré linky bratislavskej MHD hlásili až viac ako hodinové meškania. Najhoršie to vyzeralo na kopcovitých úsekoch. Kramáre nepremávali, problémy boli aj v Lamači a na Dlhých Dieloch.

Teplota sa po celý deň udržiavala nad nulou, a tak zostával kašovitý sneh na cestách, väčšina vodičov sa snažila jazdiť opatrne. Prestať snežiť by malo postupne už v priebehu noci.

Opatrnosť bola na mieste...

K opatrnosti na cestách v Bratislavskom kraji vyzývala aj polícia. Pripomínala vodičom povinnosť mať zimné pneumatiky, auto musí byť očistené od snehu. "Zníženie rýchlosti, dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti medzi vozidlami a zvýšenie pozornosti prispejú k tomu, aby ste do svojho cieľa dorazili bezpečne," uviedla bratislavská hovorkyňa Petra Hrášková.

SITUÁCIU SME SLEDOVALI ONLINE TU.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Bratislava - Kramáre

Súvisiace články

Najčítanejšie správy