Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Slovenskom na bicykli 2012. Deň 4 - Záver
Zdielať na

Slovenskom na bicykli 2012. Deň 4 - Záver

Deň štvrtý: Sme v cieli - Šťastne sme dorazili do Trenčianskych Teplíc. Máme za sebou vyše 300 kilometrov na bicykloch. Naša cesta z Levoče až sem sa definitívne končí. Jazda 300/4=SPOLU splnila svoj účel.

Janko Mečiar na dlažbe

Dnes to bola vyložene spanilá jazda dolu Považím. Aspoň na začiatku to tak vyzeralo. V ceste nám nestál žiadny výraznejší kopec, ani slnko nepálilo tak ako meteorológovia sľubovali, ani nijako dramaticky nepršalo. Napriek tomu to bol solídny adrenalín. Minimálne pre autora týchto riadkov.

Pred Považskou Bystricou som sa totiž presvedčil o mimoriadnej účinnosti cyklistických kotúčových bŕzd. Pri jednej zo zastávok sa mi podarilo omylom stlačiť najprv brzdu predného kolesa. Ukázalo sa, že je to brzda kvalitná - bicykel zastavil na mieste, lenže ja už nie. Letel som pekne cez predné koleso na drsný asfalt. Keď za mnou zastavilo sprievodné auto, jeho posádka mala v očiach vydesený výraz a očividne zvažovala, či netreba rýchlo vybavovať kremáciu. Nakoniec sa to však skončilo len odretým lakťom, narazeným zápästím a spadnutou retiazkou.

Otravná dopravná špička

V Dubnici nad Váhom sme sa zasa zamotali do dopravnej zápchy. Tentoraz sme ju výnimočne nemali na svedomí my. Bola jednoducho dopravná špička, takže sme asi dvadsať minút strávili postávaním na ceste a inhalovaním výfukových plynov. Medzitým nás predbiehali aj chodci na chodníkoch.

Nakoniec sme však dorazili do cieľa, do Trenčianskych Teplíc, kde ešte zajtra podporíme svojou prítomnosťou tradičné Dni zdravia. Ubehlo to všetko ako voda....a stálo to za to. Klobúk dolu pred všetkými vozíčkármi, ktorí to celý ten čas ťahali s nami - Luciou Rudyovou, Mariánom Ligdom, Martinom Joppom, Dušanom Pitoňákom a Petrom Štefanidesom.

Všetka česť účastníkom

Podávali neuveriteľné výkony, ktoré by sme im my, ktorí máme zdravé nohy, mohli len závidieť. Klobúk dolu pred všetkými ľuďmi, ktorí sa nepoddali svojmi hendikepu, nezanevreli na svet a žijú život naplno. Naša jazda 300/4=SPOLU bola určená pre nich všetkých. Splnila svoj účel a všetci sa už teraz tešíme na to, ako vyrazíme na slovenské cesty o rok.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Slovenskom na bicykli_deň 4_cyklisti a autobus

TV JOJ/Slovenskom na bicykli, deň štvrtý

Súvisiace články

Najčítanejšie správy