Oblačno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Slovenskom na bicykli 2012. Deň 3 - Štart
Zdielať na

Slovenskom na bicykli 2012. Deň 3 - Štart

DEŇ TRETÍ / Hurá do kopcov: V Bešeňovej sme sa prebudili do usmokleného rána. Nad okolitými kopcami sa prevaľujú mraky, občas z nich niečo vypadne, z bazénov stúpa para a my sa modlíme, aby to zostalo len pri takejto malebnej scenérii. Máme pred sebou ďalšiu etapu jazdy 300/4=SPOLU. A zdá sa, že to tentoraz bude vrchárska prémia...

O preteky so slimákmi? Zákerné to kopce...

Namierené máme do Žiliny. Po hlavnej ceste je to kúsok a pomerne rýchlo. Lenže nám ktosi postavil do cesty obchádzku a dva zákerné kopce. Prvý nás čaká za Lúčkami, kde sme mali minulý rok výdatné vodné chladenie v podobe silného lejaku.

Ak sa nám tento rok podarí tento kopec zdolať bez zvýšenej vlhkosti, ďalší si užijeme pred Dolným Kubínom. Priamo do mesta je síce krásny zjazd, na ktorom sa dá ísť na bicykli aj osemdesiatkou, ale predtým treba pretrpieť niekoľkokilometrové stúpanie, na ktorom nás budú predbiehať aj vytunované slimáky.

S nami aj Martinko Joppa

Spolu s nami si to odťahá aj najmladší účastník jazdy 300/4=SPOLU Martin Joppa. Jeho príbeh poznáte z vysielania televízie JOJ. V roku 2005, keď mal sedem rokov, ho zrazil opilec za volantom bez vodičáku. Martin bol vtedy nádejný malý hokejista. Lekári mu museli amputovať obe nohy a s hokejom bol koniec.

Prípad vyvolal veľké rozhorčenie, ale aj vlnu solidarity. Martinovi vtedy pomohli reprezentační hokejisti, ale aj obyčajní ľudia. Dnes má už pätnásť rokov a patrí medzi špičkových hráčov sledge hokeja. Hrá sa na ľade, no namiesto klasických korčúľ sedia hráči na akýchsi sánkach s korčuľovými nožmi. Viac o tomto neuveriteľnom športe nájdete napríklad TU!

Z Bešeňovej do Žiliny

Dnes to však bude predovšetkým o bicyklovaní. Vyrazili sme z Bešeňovej, kde sme strávili príjemné popoludnie a večer, a cez Dolný Kubín a Terchovú mierime do Žiliny. Tentoraz nám nemusíte držať palce, stačí keď v SHMÚ vybavíte počasie s minimálnymi zrážkami... :-)

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy