Polojasno
14°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Slovenskom na bicykli 2012. Deň 2 - Cieľ
Zdielať na

Slovenskom na bicykli 2012. Deň 2 - Cieľ

Deň druhý: Tatry boli milosrdné - Zdolali sme druhú etapu cyklistickej jazdy 300/4=SPOLU! Ten výkričník je celkom namieste, pretože po včerajšej krutej etape to mnohí z nás videli skepticky. Nakoniec ale všetci bez problémov dorazili do cieľa.

Ďalšie kilometre sú za nami

Máme teda za sebou ďalších vyše 70 kilometrov. Kým minulý rok sme prichádzali do Tatier v daždi a v daždi sme aj odchádzali, tentoraz bolo počasie priam ukážkové. Slnko, modrá obloha, sem-tam nejaký obláčik na vylepšenie celkového dojmu. Štartovali sme z tatranskej magistrály, kúsok nad križovatkou na Štrbské pleso. Ak to tam poznáte, tak viete, že odtiaľ to je obomi smermi dolu kopcom.

Začiatok etapy sa preto niesol v znamení fičania pekelnou rýchlosťou, s vynaložením minimálnej námahy. Prvých asi 30 kilometrov sme zdolali samospádom, v podstate len s podporou gravitácie. Prvú zastávku sme mali v obci Vavrišovo, kde sme odovzdali ďalšiu práčku rodine, ktorej sa naozaj zíde. Majú osem detí, takže zrejme bude v prevádzke non-stop. Pôvodne sme ich chceli presvedčiť, že v rámci testovania by nám mohli oprať prepotené cylistické dresy, ale pre nedostatok času a neochotu dievčat vyzliekať sa z dresov na ulici sme to nakoniec zavrhli.

Ďalšie zastávky sa potom už niesli v znamení námestí a občerstvení. Najprv nás v Liptovskom Hrádku privítali tamojšie školoupovinné detváky, ktoré sa už nevedeli dočkať prázdnin. Rýchlo si pobrali zopár autogramov, odfotili sa so známymi tvárami a utekali za radostnými zajtrajškami. V Liptovskom Mikuláši sme pre zmenu robili obecenstvo pri otváraní zrekonštruovaného námestia a priľahlej pešej zóny. Vyzerá to tam naozaj pekne...

Vyskúšali sme si ručné bicykle

Viacerí z nás si dnes vyskúšali aj ručné bicykle, tzv. handbiky, na ktorých s nami idú hendikepovaní športovci. Sú to trojkolesové vehikle na čisto ručný pohon. Sedí sa v tom ako vo formuli, akurát sa v tom človek narobí ako otrok. My sme na handbikoch jazdili len po liptovsko-mikulášskom námestí, kde sme tým spôsobili malý rozruch. Zopár ľudí prekvapilo, že Mečiar je postihnutý...:-)

Presvedčili sme sa, že jazdiť na takomto bicykli je neskutočná makačka. A to sme sa vozili po rovine. Klobúk dolu pred našimi spolujazdcami, ktorí to s nami ťahajú po kopcoch...Dnes už relaxujeme v Thermal Parku Bešeňová, odkiaľ zajtra vyrážame ďalej. Vraj nás tentoraz čakajú dva kruté kopce v kombinácii so škaredým počasím. Hádam sa teda uvidíme...v Lúčkach, v Terchovej alebo v Žiline.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

noviny.sk

Súvisiace články