Oblačno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Slovenskom na bicykli 2012. Deň 2 - Štart
Zdielať na

Slovenskom na bicykli 2012. Deň 2 - Štart

DEŇ DRUHÝ / Z Tatier na Liptov: Cyklistická jazda 300/4=SPOLU má pred sebou druhú etapu. Dnes vyrážame z tatranskej magistrály smerom na Liptov, do Bešeňovej. Vraj to bude celé len dolu kopcom. Nedám však ruku do ohňa za to, že cez noc niekde na trase nejaký kopec vyrástol a teraz sa škodoradostne teší na nás!

Citíme svaly, o ktorých sme netušili

Ráno po prvej etape ukázalo, čo sme to vlastne včera absolvovali. Zrazu cítime svaly, o ktorých sme ani netušili, že existujú; zadky protestujú už pri sedení na obyčajnej stoličke...čo budú hovoriť, keď si sadneme na ukrutne tvrdé a úzke cyklistické sedačky, to si ani nechceme predstavovať.

Štart zo Štrby

Obávam sa, že už o chvíľu si to ani nebudeme musieť predstavovať, budeme to musieť prežiť. Dnes vyrážame zo Štrby, z rodného mesta Dušana Pitoňáka. To je jeden z vozíčkárov v našom pelotóne. Je to bývalý vrcholový športovec. Na Majstrovstvách sveta združenárov v roku 1986 mal pád pri skoku na lyžiach a odvtedy je na vozíčku. To ale neznamená, že by na šport zanevrel. Dnes sa jazdí na ručnom bicykli (a sakramentsky dobre) a venuje sa curlingu. Spolu so svojim tímom postúpil na budúcoročné Majstrovstvá sveta v tejto športovej disciplíne v Soči.

Cieľom etapy Bešeňová

Zo Štrby sme vyrazili o 9:00 smerom na tatranskú magistrálu, odkiaľ už zamierime cez Vavrišov, Liptovský Hrádok a Liptovský Mikuláš do Bešeňovej. Ak nás po ceste nepostihne nejaká prírodná katastrofa (napríklad tvrdá sedačka na bicykli alebo hurikán v protismere), tak by sme tam mali doraziť už okolo 16:00 popoludní. V Bešeňovej nás okrem hojenia rán v tamojšách bazénoch čaká koncert Zdenky Prednej a Jakuba Petraníka, takže máme mocnú motiváciu, aby sme to tam doťahali. Držte palce!

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy