Jasno
11°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Slovenskom na bicykli 2012. Deň 0
Zdielať na

Slovenskom na bicykli 2012. Deň 0

Po roku náš tím opäť vyráža na spanilú cyklistickú jazdu naprieč Slovenskom. Našim cieľom nie sú fantastické športové výkony, ale pomoc tým, ktorí sa snažia. Zajtra sa začne ďalší ročník cyklistickej túry po Slovensku pod hlavičkou občianskeho združenia parasport24.com.

Nultá cesta do Levoče

Televízia JOJ a Nadácia televízie JOJ aj tento rok podporila skvelú akciu na podporu hendikepovaných ľudí a športovcov. V priebehu tohto týždňa prejdeme kus Slovenska spolu s hedikepovanými športovcami, aby sme podporili dobrú vec.

Nultou etapou bola cesta na miesto štartu - do Levoče. Tú sme absolvovali v reštauračnom vozni rýchlika IC Tatran, takže nebola až tak veľmi náročná na fyzické výkony. Ale len na fyzické. Veď si len predstavte reštauračný vagón plný umelcov, moderátoriek, moderátorov a ďalších ľudí, ktorí sa živia predovšetkým slovom a obrazom. Vyzeralo to ešte dvakrát horšie ako vaše predstavy.

Zatiaľ bez Jakeša

Do Popradu sme však dorazili v podstate všetci, s výnimkou nášho známeho motocyklistu Ivana Jakeša. To je ten, ktorí sa pravidelne zdevastuje na Rally Dakar. Tento rok sa však dochrámal nie na Dakare, ale na slovenských motokrosových pretekoch. Podľa dostupných informácií si včera zničil väzy alebo šľachy na kĺboch jedného prsta. Po magnetickej rezonancii lekári rozhodli, že to treba ležať, takže zatiaľ nie je medzi nami. Kto zatiaľ medzi nami je, to je zrejmé z priloženej fotky...

Dnes podvečer nás privítal na levočskej radnici primátor Levoče a zajtra, okolo 9:00, vyrazíme z tunajšieho námestia Majstra Jána Pavla naostro. Počas nasledujúcich štyroch dní musíme prebicyklovať vyše 300 kilometrov, so zastávkami v mnohých slovenských mestách. Tak nám držte palce!

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy