Jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Denník Jána Mečiara - Cez Slovensko na bicykli (10)...
Zdielať na

Denník Jána Mečiara - Cez Slovensko na bicykli (10)...

Zdroj: TV JOJ

Prešli sme Cez Slovensko na bicykloch za 5 dní! Absolvovali sme poslednú etapu a totálne vyšťavení sme zaparkovali na Myjave. Prešli sme trasu z Červeného Kláštora až do "metropoly" Kopaníc. Bolo to kruté, počasie bolo viac ako hnusné, ale dali sme to!

Deň šiesty: Dali sme to!

Štart z Trenčianskych Teplíc bol ešte celkom v pohode. Nebolo síce krásne, ale aspoň nepršalo. Vychutnávali sme si cestu za Trenčínom, popod lesy, po uzučkých cestách. Niektorým vodičom sme očividne dosť liezli na nervy, ale musím sa opakovať - sorry, raz za rok sa to hádam dá vydržať. Keď sa na obzore zjavil majestátny hrad Beckov, všetko sa vrátilo do starých koľají - najprv začalo len tak zľahka popŕchať, potom začalo pršať, potom ešte viac a nakoniec lialo ako z krhly. Tentoraz sme ale vytrvali. Poslednú etapu sme museli dať!

V Novom Meste nad Váhom sa už dážď zmenil na poruchu nebeského potrubia. V brutálnom lejaku sme fičali okolo miesta konania TopFestu, kde to vyzeral ako na tankodrome. To nás trochu vzpružilo, pretože predstava toho, že by sme na boli na festivale a žili v stanovom tábore, bola v tom daždi ešte hroznejšia ako naše bicyklovanie. Na námestí v Novom Meste dosiahol lejak totálny vrchol.

Našťastie, čakali nás pod strechou, takže sme vozíčkárov na ručných bicyklov rýchlo povykladali na pódium. Po žrebovaní výherných tiketov sa našťastie počasie nad nami zľutovalo, takže sme štartovali ďalej už relatívne za sucha. Akurát niektorí okoloidúci sa čudovali nad výraznými hnedými čiarami, ktoré sa nám tiahli od zadkov až po krky. Vyzeralo to veru ako veľká hnačková patália:-)

TV JOJ

Z Nového Mesta sme už zamierili na Záhorie. Tam sme zistili, že pred Myjavou niekto postavil úplne šialený kopec. Väčšina z nás tam takmer vypľula dušu a podaktorí aj čosi viac. Ale vidina toho, že za tým kopcom je cieľ, nás hnala ďalej. Keď sa mi míňali vulgárne slová na adresu toho kopca, dosiahli sme vrchol...kopca. A potom už len dolu a dolu. Za zmienku ale stojí fakt, že fúkal taký protivietor, že miestami sme museli pedálovať aj dolu kopcom.

Cieľom jazdy Cez Slovensko na bicykli za 5 dní je podporiť hendikepovaných športovcov, ktorí to v našich končinách rozhodne nemajú ľahké. Počas celej jazdy z Červeného Kláštora až na Myjavu môžu ľudia prispieť na dobrú vec, ktorú zastrešuje aj naša nadácia. Viac info je na weboch nadacia.joj.sk alebo parasport24.com.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy