Oblačno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Denník Jána Mečiara - Cez Slovensko na bicykli (9)...
Zdielať na

Denník Jána Mečiara - Cez Slovensko na bicykli (9)...

Zdroj: tv joj

Naša jazda sa síce volá Cez Slovensko na bicykli za 5 dní, ale na cestách sme už vlastne šiesty deň. Ten prvý bol len taký prípravný, zgrupovací a zvítavací. Dnes už máme kedysi krásne bielo-modré cyklistické dresy poriadne zasvinené, zadky otlačené, nohy a ruky vyšportované (to v niektorých prípadoch znamená "poriadne ubolené"). Dnes vyrážame na poslednú etapu s cieľom v Myjave.

Deň šiesty: Smer Myjava

Piatkový večer sme strávili v Trenčianskych Tepliciach. Keďže sme boli ubytovaní v kúpeľoch, bolo tu pomerne dosť vozíčkárov, najmä detí. Mali tu liečebný pobyt. A práve pri nich sa potvrdilo, že naša jazda má zmysel. Keď videli našich chlapov a dievčatá na vozíkoch a zistili, že sem prišli na bicykloch, až im tak zažiarili oči. Boli z toho úplne nadšené.

Na vlastné oči sa presvedčili, že aj napriek hendikepu sa dá aktívne žiť a športovať, že telesne postihnutý človek nemusí len sedieť doma a rezignovať na život. Treba len chcieť. Aj preto sme v pelotóne my, zdraví (zatiaľ:-)), aby sme takýmto ľuďom pomohli.

Dnes nás v Trenčianskych Tepliciach čaká ešte otvorenie Dní zdravia. Začínajú sa dnes, tak sa tam pôjdeme predviesť v plnej paráde.. Teda, aspoň v paráde. Tie naše dresy po štyroch dňoch čľapkania sa v daždi a surfovania po mlákach už nevyzerajú ako nové:-) Potom vyrážame smerom na Myjavu, so zastávkou v Novom Meste nad Váhom.

Cieľom jazdy Cez Slovensko na bicykli za 5 dní je podporiť hendikepovaných športovcov, ktorí to v našich končinách rozhodne nemajú ľahké. Počas celej jazdy z Červeného Kláštora až na Myjavu môžu ľudia prispieť na dobrú vec, ktorú zastrešuje aj naša nadácia. Viac info je na weboch nadacia.joj.sk alebo parasport24.com.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy