Jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Slovenskom na bicykli 2012. Deň 4 - Štart
Zdielať na

Slovenskom na bicykli 2012. Deň 4 - Štart

DEŇ ŠTVRTÝ / Už to dorazíme: Cyklistická jazda 300/4=SPOLU je skoro na konci. Kým si budeme môcť definitívne vydýchnuť a začať s regeneráciou ubolených nôh a zadkov, musíme prekonať poslednú etapu. Povedie nás dolu Považím, smerom do Trenčianskych Teplíc.

Zradným kopcom je koniec!

Ráno v Žiline bolo veľmi príjemné. Posledný deň školského roka sa tu začal vyložene krásne, so slnkom a modrou oblohou. Pre nás to ale znamená, že si vyskúšame ďalšie slasti cyklistiky. Tentoraz musíme myslieť predovšetkým na dostatok opaľovacích krémov. Keďže bude celý deň pražiť slnko, hrozí, že cestou získame klasický cyklistický telový vzor. Vyzerá tak, že od polovice stehien do polovice rúk je človek úplne biely a zvyšok je tmavý ako po mesačnom pobyte v Karibiku. Na kúpaliskách a iných verejných priestranstvách, kde sa ľudia vyskytujú polonahí, to vyzerá dosť komicky. Podaktorí máme tento vzor už teraz, no dnes sa môže na telo vypáliť natrvalo.

Náš pelotón tentoraz čaká celkom príjemná cesta, na ktorej by na nás nemali číhať žiadne zradné kopce. Určite to ocení aj naša jediná nežná handbikerka Lucia Rudyová. Spolu s chlapmi, ktorí majú bicepsy ako bežný človek stehno, poctivo ťahala na ručnom bicykli po všetkých tých krutých kopcoch, ktoré sa nám doteraz postavili do cesty. Lucii odišli nohy po chybe lekárov. Keď bola malé dievčatko liečili ju injekciami. Po jednej z nich zrazu ochrnula na dolnú časť tela. Nikdy sa nedozvedela, čo sa to vlastne stalo. Napriek tomu sa od útleho veku venuje športu. Už na škole bodovala v atletike alebo v lukostreľbe, dnes je jej záľubou predovšetkým plávanie a ďalšie rekreačné športy (NA PRVEJ FOTOGRAFII).

Tlačili sme autobus

Cez Žilinu sme pre istotu prešli autobusom, pretože v piatkovej rannej špičke by náš pelotón určite spôsobil dopravný kolaps. Kým sme však mohli nastúpiť, museli sme si autobus vytlačiť hore kopcom. Niežeby to nevládal vytiahnuť, ale zasekol sa na príliš prudkom výjazde z parkoviska. Ten autobus je totiž prispôsobený pre vozíčkárov, takže má dosť nízko podvozok. V kombinácii s kĺbovou zadnou časťou to znamená, že sa nedostane úplne všade. Chlapi si teda vyškúšali novú športovú disciplínu - autobusový výtlak. Vychutnať si to môžete na (už spomínaných) pripojených fotkách.

Na bicykle sme sa teda nastokli a navliekli až na starej ceste dolu Považím. Prvá väčšia zastávka náš čaká v Považskej Bystrici...a cieľ v Trenčianskych Tepliciach.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy