Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tentoraz idem voliť. Dobrovoľníkom v iniciatíve môže byť každý, stačí chcieť
Zdielať na

Tentoraz idem voliť. Dobrovoľníkom v iniciatíve môže byť každý, stačí chcieť

BRATISLAVA / Už o dva mesiace si budeme voliť nových europoslancov. Vyššiu účasť v eurovoľbách by mala podporiť aj iniciatíva Tentoraz idem voliť.

Kampaň Tentoraz idem voliť je novinka Európskeho parlamentu, ktorá je založená na tom, že skôr človeka presvedčí o tom, aby išiel voliť niekto blízky. "Tentoraz idem voliť je apolitická iniciatíva, do ktorej sa zapájajú ľudia, ktorí sa zaujímajú o Európu, chcú, aby aj ostatní išli voliť a vedia ich o tom presvedčiť," uviedla Soňa Mellak, tlačová atašé kancelárie EP na Slovensku. V rámci EÚ sa zapojilo 200-tisíc ľudí a viac ako 7500 ľudí na Slovensku. Niektorí sa zapoja už aj len tím, že potvrdia, že idú voliť. 

Niektorí z dobrovoľníkov sa môžu ísť pozrieť aj priamo do Štrasburgu alebo tam už aj boli, a to na základe toho, že naozaj tvrdo pracujú, aby rozšírili povedomie o dôležitosti eurovolieb. 

Úloha dobrovoľníkov v projekte Tentoraz idem voliť

Dobrovoľník sa zaregistruje do iniciatívy a následne dostáva e-maily o tom, ako sa môže zapojiť. Každý, kto sa zapojí, dostáva nekonečne veľa zaujímavých informácií. "Ja, keďže som z Košíc, tak som sa rozhodla urobiť diskusiu na tú tému. Každý z dobrovoľníkov môže urobiť diskusiu na danú tému a EK mu v tom pomôže. Následne som kontaktovala viaceré školy, pretože práve prvovoliči sú tí, ktorých chcem posunúť k iniciatíve a išli voliť," opísala svoje skúsenosti dobrovoľníčka Lucia Becová. Študentské aktivity sú pomerne veľké a každý sa môže zapojiť.

Šíriť povedomie sa dá aj bez sociálnych sietí

V rámci iniciatívy Tentoraz idem voliť budú viaceré akcie aj v uliciach a mestách, kde sa môže človek s dobrovoľníkmi rozprávať a dostať nejaké informačné materiály aj bez toho, aby človek používal sociálne siete. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy