Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Rodinné prídavky by sa mali zvyšovať: S návrhom vyrukovala Sme rodina
Zdielať na

Rodinné prídavky by sa mali zvyšovať: S návrhom vyrukovala Sme rodina

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Kým rodinný balíček je pre takzvané krúžkovné stále na Ústavnom súde, poslanci prišli s ďalším návrhom ako rodičom od januára pridať ďalšie peniaze. Pocítiť by to v prípade schválenia zákona mohli od januára 2023. Hlasovanie o tomto návrhu malo prebehnúť už dnes. Schôdzu ale prerušil nečakaný hekerský útok.

Prvá časť rodinného balíčka začala platiť od prvého júla a pre rodiny to znamenalo zvýšenie rodinných prídavkov zhruba o šesť eur na dieťa - teda 30 eur a zvýšený daňový bonus pre pracujúcich rodičov. V rámci balíčka sa ale podarilo koalícii zrušiť od budúceho roka jednorazový príspevok pre rodiny prváčikov - táto novela zákona ho vracia opäť do hry. "110 eur na prváčika tak bude pokračovať," povedala poslankyňa Petra Krištúfková. 

Cez poslanecký návrh sa nakoniec zrejme podarí presadiť i historické zvýšenie rodinných prídavkov. Do parlamentu prišiel návrh Sme rodina so sumou 50 eurod januára na dieťa. Dnes poslankyňa Krištúfková prišla s pozmeňovacím návrhom a ten ešte k sume pridáva desať eur. "V zásade nemáme problém s podporou rodín, ale chceme vidieť ešte definitívne znenie zákona," uviedla poslankyňa Anna Zemanová. "My sme to navrhovali už v máji na 50 eur... neprešlo to ale podporíme to," uviedol poslanec Erik Tomáš. Napriek verbálnej podpore naprieč politickým spektrom si ale na definitívne schválenie budeme musieť počkať, zrejme minimálne do budúceho týždňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy