Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Koalíciu čaká zaťažkávací týždeň a snaha o reštart. Opozícia tvrdí, že najlepším riešením je pád súčasnej vlády
Zdielať na

Koalíciu čaká zaťažkávací týždeň a snaha o reštart. Opozícia tvrdí, že najlepším riešením je pád súčasnej vlády

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Koalícii by mohli pomôcť urovnať spory modlitby veriacich. Minimálne v to dúfa Igor Matovič, ktorý už zrejme akékoľvek iné možnosti na zmier so stranou SaS nevidí. Práve SaS-ke pretiekol pohár trpezlivosti a nie je žiadnym tajomstvom, že dôvodom sú večné konflikty s ministrom financií. Či to koalícia ustojí, ukáže budúci týždeň.

"Jaj no, tak to nechám na tých ľudí, čo tu boli a pevne verím, že pomôžu veci," vyjadril sa Igor Matovič na púti v Levoči. Či budú modlitby za udržanie koalície vyslyšané, sa dozvieme až po sneme OĽaNO a SaS. Obe strany by s definitívnym verdiktom mali prísť už o pár dní. "Budeme riešiť tieto problémy 6. júla. Určite to nebudeme riešiť spôsobom, že sa budeme obracať na veriacich. Myslím si, že lepším spôsobom je pozrieť sa vždy najskôr do zrkadla, až potom žiadať iných o pomoc," vysvetlila poslankyňa NR SR Janka Bittó Cigániková.

Opozičný HLAS-SD má v tom jasno už dávno

"Najlepším riešením by bol pád vlády a predčasné parlamentné voľby. To je najčistejšie riešenie, aby si ľudia nanovo vybrali," vyjadril sa predseda strany HLAS-SD, Peter Pellegrini. K zjednoteniu koalície by mohla pomôcť plánovaná reforma fungovania koaličných rád. Predstaviť ju plánuje premiér Eduard Heger. Ďalšie detaily ale zatiaľ neprezradil. "Sú to zmeny iba v tom, že ako by sa mala stretávať, ako pravidelne a v akých veciach. Ja si myslím, že sú to aj pre mňa, aj pre ľudí, nie veľmi podstatné veci," vyjadril sa minister práce Milan Krajniak. Obzvlášť ak stále nie je isté, či to táto koalícia ustojí. "Je teraz naozaj na SaS-ke, ako sa zachová a s čím teda tento týždeň príde. A nemám právo im radiť, ale ak si chcú zachovať nejakú tvár a nejakú hrdosť, tak to vyjadrenie by malo byť jasné a tvrdé," dodal Pellegrini. "A keď máme realisticky vyhodnocovať situáciu, to naozaj si myslíte, že napríklad taká vláda SMER a HLAS, alebo HLAS, SaS a PS by bola lepšia? Veď HLAS a SMER mali na to dlhé obdobie, neurobili to, prečo by sme im teraz mali veriť, že to urobia," vyjadril sa Krajniak. Napriek tomu si SME RODINA aj tak necháva dvere k HLASU pootvorené. "Nie je to ideálna kombinácia, ale nevylučujem to," dodal Krajniak

Súvisiace články

Najčítanejšie správy