Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vodič náhle strhol volant, prešiel do protismeru a spôsobil tragickú nehodu. Z miesta hneď na to odišiel
Zdielať na

Vodič náhle strhol volant, prešiel do protismeru a spôsobil tragickú nehodu. Z miesta hneď na to odišiel

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Zabíjala neopatrnosť, alebo to bol pokus o samovraždu? Tieto otázky si kladú policajti z Nového Mesta nad Váhom. V cele majú muža, ktorý spôsobil smrteľnú dopravnú nehodu. Podľa svedkov náhle strhol volant do protismeru. Pri nehode zomrel nevinný vodič.

Tragická dopravná nehoda sa stala tesne pred zotmením, asi kilometer pred Starou Turou v smere od Nového Mesta nad Váhom. V autách sa viezlo päť ľudí. Jeden z nich zrážku neprežil. "Niektorí ľudia si neuvedomujú krehkosť ľudského života a to, že auto je zbraň a zabíja tak, ako sme tomu svedkami dnes," vyjadril sa znalec z Odboru cestná doprava, Marko Pribula. Na jazdu 34-ročného vodiča doplatil muž, ktorý išiel zaviesť svoju mamu a príbuzných domov. "Podľa svedkov vodič prešiel náhle do protismeru prudkým strhnutím riadenia," dodal Marko Pribula.

Autá sa podľa znalca čelne zrazili v asi 80-kilometrovej rýchlosti. Následky boli tragické. "Vyslaní záchranári ošetrili štyri osoby, utrpeli rôzne druhy zranení od ľahkých po stredne ťažké. Piatemu účastníkovi nehody už záchranári, žiaľ, pomôcť nedokázali. Utrpel fatálne zranenia a zomrel na mieste," opísala hovorkyňa OS ZS Alena Krčová. "Nevinný vodič nemal šancu, aby zabránil zrážke," skonštatoval Pribula.

Vinník nehody po zrážke z miesta ušiel

Policajti z Obvodného oddelenia v Novom Meste nad Váhom ho zadržali v priebehu 20-tich minút. Prechádzal sa v neďalekej obci. "Následne s ním bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. Zároveň bol vodičovi nariadený odber krvi a biologického materiálu, na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok," uviedla hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Katarína Kuzmová. Policajti podľa informácií TV JOJ pracujú aj s verziou, že vodič chcel spáchať samovraždu. V aute našli aj lano. To, či je to naozaj tak, určí až ďalšie vyšetrovanie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy