Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Tragédia pri Gelnici: Muž skočil za manželkou do vody, viac sa nevynoril
Zdielať na

Tragédia pri Gelnici: Muž skočil za manželkou do vody, viac sa nevynoril

ÚHORNÁ / Menší festival na Spiši sa skončil tragédiou. Pri Úhornej skočil do miestneho tajchu muž a už sa nevynoril. Nádrž prehľadávajú hasičskí potápači. Paradoxne sa podobná tragédia na rovnakom mieste odohrala aj pred dvomi rokmi.

​Podľa ľudí, ktorí sa zabávali na festivale, pri tajchu panovala výborná nálada. Mnoho kúpajúcich si užívalo osvieženie chladnej vody. Muž, ktorý sa chcel tiež okúpať, mal podľa nich skočiť z múrika. "Ihneď po prijatí oznámenia sa rozbehla pátracia akcia. Do ktorej boli okrem gelnických a rožňavských hasičov a hasičských potápačov, zapojení aj príslušníci policajného zboru," povedala hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. 

Potápači prehľadávali dno. Policajti preskúmali okolie, či náhodou sa muž nenachádza v okolí. Tajch má rozlohu 4 hektáre a hĺbku až 8 metrov. Pre prichádzajúcu tmu, museli pátranie večer prerušiť. "Policajti útvarov v pôsobnosti Okresného policajného riaditeľstva v Spišskej Novej Vsi, však blízky breh aj okolie pravidelne monitorovali," uviedla Ivanová. 

Pátranie pokračovalo aj nasledujúci deň. V nasadení boli hasiči aj policajti. "Žiaľ, aj napriek enormnej snahe všetkých zúčastnených sa hľadaného muža zatiaľ nájsť nepodarilo," dodala Ivanová. K podobnej tragédií došlo v tajchu aj v lete pred dvoma rokmi. Vtedy sa utopil mladík, ktorý mal epilepsiu. Čo stálo za smrťou Helcmanovčana, to sa kompetentní dozvedia až po objavení tela a následnej pitve.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy