Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Parlament má nový spor. Sulík s Krajniakom sa nevedia zhodnúť, kde by sa dalo ušetriť
Zdielať na

Parlament má nový spor. Sulík s Krajniakom sa nevedia zhodnúť, kde by sa dalo ušetriť

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Koaličné manželstvo nie je práve idylické, sledujeme to už vyše roka. Posledné obdobie ale spory medzi jednotlivými stranami, či konkrétnymi členmi vlády pribúdajú takmer dennodenne. Naposledy sa do seba pustili cez médiá minister hospodárstva Richard Sulík a minister práce Krajniak. No a môžete hádať na koho stranu sa v tomto prípade postavil Igor Matovič.

Polienko do koaličného ohňa tentokrát opäť prihodil Richard Sulík. Dôvodom je tentokrát diskusia o tom, ako je možné ušetriť na jednotlivých ministerstvách tak aby každý rezort dostal to, čo chce. a zdá sa že Sulík mal jasnú predstavu o tom, keď môže ušetriť jeho kolega. 

"Nastal čas že budeme robiť aj niektoré odvážnejšie rozhodnutia napríklad, že zrušíme úrady práce," povedal minister Richard Sulík. Reakcia z druhej strany na seba nenechala dlho čakať a minister Krajniak  Sulíkovi odkázal, že sa treba zamyslieť či netreba zrušiť práve jeho rezort. 

"Ak minister hospodárstva Richard Sulík navrhuje zrušenie úradov práce, potom sa nám lepším krokom zdá byť zrušenie ministerstva hospodárstva. Riadenie energetiky môže prebrať ministerstvo financií, výstavu Expo v Dubaji môže zabezpečovať ministerstvo dopravy, ktoré má na starosti cestovný ruch," vyjadril sa Milan Krajniak na sociálnej sieti. "Nemyslím si, že musíme zamestnávať 2000 úradníkov, ktorí majú hľadať ľuďom prácu," uviedol Sulík. 

"Pán Sulík by si mal občas zahryznúť do jazyka, lebo potom rozpráva nezmysly a vyzerá to smiešne," uviedol poslanec Tomáš Pčolinský. "Zdá sa že pán Sulík stále rozmýšľa len cez excel, na úradoch práve je zamestnaných cez 8000 ľudí a tí ľudia pomáhali vyplácať pomoc," uviedol poslanec Erik Tomáš. 

Pokračovanie na seba nenechalo dlho čakať a Richard Sulík mierne upravuje svoje vyjadrenie. Minister Krajniak ho vraj celkom nepochopil. "Návrh nebol zrušiť úrady práce, ale prestať hľadať robotu pre nezamestnaných, nech si ju pekne nájdu samy," skonštatoval Sulík. 

"Ja by som skôr očakával, že pán minister sa pôjde poďakovať tým ľuďom na úrade práce po celom Slovensku, ktorí pomohli hospodárstvu. Taký excel neexistuje, ako by sa toto dalo bez úradov práce," povedal Krajniak.  

Zdá sa, že úplne jasné postavenie v tomto spore má minister financií a je zrejmé na, ktorú stranu by sa postavil. "Naozaj sa treba legitímne zamyslieť, či to má zmysel. Mne sa tento súboj v podstate o úspory vo výdavkoch vlastne páči. Takže ja držím v podstate palce pánom ministrom aj ostatným, nech sa zapoja a nech zhodnotíme, čo je potrebné a čo nie," skonštatoval minister financií Igor Matovič. Kolegovia si budú môcť vydebatovať tieto veci na pondelkovej koaličnej rade, kde bude zrejme jednou z hlavných tém aj štátny rozpočet. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy