Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Toto odporúča Igor Matovič ľuďom do nadchádzajúcich dní
Zdielať na

Toto odporúča Igor Matovič ľuďom do nadchádzajúcich dní

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Zákaz vychádzania začne platiť skôr, ako sa čakalo, už v sobotu od piatej hodiny ráno. Čo všetko bude povolené a čo naopak zakázané, v akom kruhu budeme môcť tráviť sviatky, neoznamoval premiér Igor Matovič, ale minister zdravotníctva Marek Krajčí a podpredseda vlády Štefan Holý. Preto sme sa spýtali priamo premiéra, čo odporúča ľuďom na nadchádzajúce dni a ako hodnotí balík opatrení vlády.

Premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽaNO) prekáža prístup ľudí. "Ak by sme všetci dodržiavali to, čo sa tu dlhé mesiace na svete, v Európe, na Slovensku hovorí, tak by sme si v pohode žili, žiaden lockdown by sme tu nemali," vyhlásil. 

Strániť by sme sa podľa premiéra mali akéhokoľvek nechráneného kontaktu - nosiť rúška, nestretávať sa s cudzími ľuďmi a ostať v kruhu rodiny. "Babičke telefonovať alebo cez nejaké video sa rozprávať. Keď už sa stretnúť, tak iba s jednou rodinou sa dohodnúť," odporúča Matovič. 

Za vhodnejšiu alternatívu voči lockdownu považuje premiér plošné testovanie. "Sa tu zviedla hystéria v boji proti Matovičovi a plošnému testovaniu," povedal. 

Súbor opatrení, ktoré vláda v stredu prijala, je podľa Matoviča kvalitný. "Keď ich budeme dodržiavať, tak to zvládneme, keď ich budeme znova ignorovať, tak bude iba horšie," doplnil. 

Matovič sa po rokovaní vlády vyhýbal novinárom 

Premiér Igor Matovič odišiel krátko po rokovaní vlády a Slovensko neinformoval o nastavených opatreniach pred Vianocami. Počas tlačovej konferencie sa na úrad vlády vrátil. S novinármi, ktorí ho naháňali pred úradom vlády, odmietol komunikovať. Povedal, že telefonuje. Jeho ochrankár im pred nosom zavrel bránu. 

Nakoniec sa Igor Matovič postavil pred novinárov. Uviedol, že on nikomu nesľúbil, že bude o opatreniach hovoriť on. "Ja som na túto tlačovku chcel prísť, ale, bohužiaľ, aj jeden predseda koaličnej strany aj druhá predsedníčka koaličnej strany odišli, tak sme sa dohodli, že to bude v tejto zostave. Za nás tu bola najvyššia šarža, čo sa týka epidemiológie, a to je minister zdravotníctva a takisto aj druhej politickej strany," uviedol Matovič. 

Matovič považuje lockdown za svoju prehru. "Áno, Slovensko čaká lockdown, utrpenie, spoločné zahryznutie do kyslého jablka. Dúfam, že za týmto utrpením bude svetielko na konci tunela, ktorým je vakcinácia," uviedol. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy