Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Pellegrini si na rozhovor s Jankovskou o zmenkách nespomína, ona vo svojej výpovedi hovorí aj o Ficovi
Zdielať na

Pellegrini si na rozhovor s Jankovskou o zmenkách nespomína, ona vo svojej výpovedi hovorí aj o Ficovi

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Obvinená bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská sa rozhodla vypovedať. Momentálne sa priznáva k niekoľkým činom, z ktorých je obvinená. Podľa zápisnice o výsluchu tvrdí, že o kauze zmenky vedeli aj Robert Fico, aj Peter Pellegrini.

V Nitre na NAKA prebieha výsluch Moniky Jankovskej, ktorá sa postupne priznáva k spáchaniu niekoľkých zločinov zneužitia právomocí, ovplyvňovania. Vo svojej výpovedi, podľa zápisnice o výsluchu tvrdí, že o jej ovplyvňovaní rozsudku v kauze Zmenky mal vedieť aj bývalý premiér Peter Pellegrini. Ten to odmieta a v rozhovore v parlamente uviedol, že si na to nespomína a dozvedel sa o tom až z médií. 

"Priznám sa, že som sa to tiež dočítal a nespomínam si na toto stretnutie. My sme tých stretnutí mali málo. Možno jeden alebo dvakrát," odpovedal Pellegrini na otázku, či si spomína na stretnutie, na ktorom mala Jankovská informovať o kauze zmenky. Na obsah stretnutí si bývalý premiér Pellegrini nespomína. "Môžem vás všetkých uistiť, že som ju určite ani nepovzbudzoval, ani nežiadal a ani nechcel, aby riešila niečo v prospech Mariana Kočnera," odmieta akékoľvek zainteresovanie Pellegrini.

"Vôbec si nepamätám, je to len jej tvrdenie," zopakoval predseda mimoparlamentnej strany HLAS - sociálna demokracia. Jankovská by mala vypovedať aj o Norbertovi Bödörovi, ktorý je spomínaný v niekoľkých kauzách. Bývalý podpredseda a člen strany SMER si nie je vedomý, že by sa s ním niekedy stretol, ale je si istý, že v centrále Smeru to nikdy nebolo.

"V centrále Smeru som sa s ním nikdy nestretol. Ak, tak mimo na nejakých spoločenských akciách." Peter Pellegrini s odstupom času skonštatoval, že je rád za nie úplne najlepšie vzťahy s predsedom Smeru Robertom Ficom. Vraj vďaka tomu nebol pri "stole" a je mimo všetkého, čo sa deje. "Ja som vždy dával ruky preč od takýchto aktivít, ja som sa naozaj venoval premiérovaniu. Viete, že koalíciu riadili predsedovia a mal som s nimi konflikty. Vtedy ma to štvalo, že nie som bližšie pri stole, teraz som vďačný," uzatvoril svoju reakciu na výpoveď Jankovskej Pellegrini. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy