Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Politici reagujú na zadržanie bývalých elitných policajtov: Fico sa zastal Gašpara, Matovič hovorí o krajšom Slovensku
Zdielať na

Politici reagujú na zadržanie bývalých elitných policajtov: Fico sa zastal Gašpara, Matovič hovorí o krajšom Slovensku

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Zadržanie bývalých vysokých policajných funkcionárov komentovali aj politici. Robert Fico odmietol zadržanie komentovať s tým, že bude mať tlačovú konferenciu, Matovič napísal status o krajšom Slovensku. Bývalý premiér Peter Pellegrini pripomenul, že práve on sa dohodol s Tiborom Gašparom na tom, že opustí funkciu policajného prezidenta.

Na facebooku zareagoval aj premiér Igor Matovič. 

"Dnešné predvedenie bývalých vysokých policajných funkcionárov v putách na výsluchy je vážnym signálom o relevantnosti dlho medializovaných podozrení. Pri plnom rešpekte k prezumpcii neviny sa dá povedať, že spravodlivosť na Slovensku zjavne prechádza očistným procesom, lebo nikto už nie je nedotknuteľný. Rovnosť pred zákonom je podstatnou súčasťou právneho štátu, akým je aj Slovenská republika," uviedla v reakcii prezidentka Zuzana Čaputová. 

Robert Fico na tlačovej konferencii uviedol, že ide o politickú objednávku. Zastal sa Tibora Gašpara, ktorý podľa neho bol dobrým policajným prezidentom a išiel naozajstnej mafii po krku. 

​Peter Pellegrini uviedol, že nepozná detaily, na základe ktorých boli títo ľudia zadržaní. "Ako zastupujúci minister vnútra som to bol práve ja, kto sa dohodol s Tiborom Gašparom, že opustí opustí funkciu a uvoľní stoličku pre niekoho iného," povedal Pellegrini. 

​​Juraj Šeliga pripomenul najlepšieho policajného prezidenta v histórií

Pár hodín po zadržaní zvolal podpredseda parlamentu Juraj Šeliga tlačovú besedu, na ktorej vytkol bývalému kabinetu slová o Gašparovi. "Pán Kaliňák o ňom hovoril, že to bol najlepší šéf polície v histórií Slovenska... Títo ľudia nesú plnú politickú zodpovednosť a podľa mňa sa časom ukáže, že  aj trestnoprávnu zodpovednosť za to v akom bola stave slovenská polícia,  prokuratúra a súdy," povedal Šeliga.

​Peter Pčolinský: Vyšetrovatelia a policajti cítia, že majú rozviazané ruky 

"Nie je tam krytie z hora. Tí policajti a vyšetrovatelia cítia, že majú rozviazané ruky," uviedol Peter Pčolinský (Sme rodina). "Ja si myslím, že NAKA ešte neskončila," dodal Pčolinský. 

​Baránik: Je to obraz stavu našej spoločnosti

"Je to obraz toho, v akom stave bola naša spoločnosť za vlád Roberta Fica. Títo ľudia mali počas vlády Roberta Fica obrovskú moc... Ich morálka, ich názor na to, ako vyzerá právny štát, nám všetkým vládol," uviedol Alojz Baránik zo Sloboda a Solidarita. 

​Grendel: na Slovensku vládla nie sociálna demokracia, ale zločinecká demokracia

"Ak sa tie podozrenia potvrdia tak môžeme povedať, že na Slovensku nevládla sociálna demokracia, ale zločinecká demokracia," uviedol Gábor Grendel. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy