Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mimoriadna schôdza, ktorú žiadal Smer-SD, trvala 3 minúty. Fico hovorí o hanbe
Zdielať na

Mimoriadna schôdza, ktorú žiadal Smer-SD, trvala 3 minúty. Fico hovorí o hanbe

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Mimoriadnu schôdza parlamentu iniciovali 36 poslanci Smeru-SD. Tentokrát trvala rekordne krátko - 3 minúty a sedem sekúnd. Hoci bol tentokrát parlament uznášaniaschopný, poslanci neschválili program mimoriadnej 14. schôdze NR SR.

Mimoriadnu schôdzu žiadala zvolať strana Smer-SD. Dôvodom sú podľa smerákov dopady rozhodnutí vlády. V poslaneckých laviciach bolo tentoraz prítomných 136 poslancov, a teda parlament bol uznášaniaschopný. Predseda NR SR Boris Kollár ju ale ukončil rekordne rýchlo - za 3 minúty a sedem sekúnd. Poslanci neschválili program schôdze, za hlasovalo 52 zo 136 prítomných. Fico už pred rokovaním  avizoval, že ak schôdzu koalícia zablokuje, bude to "hanba". "Myslíme si, že koalícia zablokovala schôdzu preto, že nechce vystaviť zlyhávajúcich ministrov hanbe." 

Smer chcel na mimoriadnej schôdzi formou uznesenia národnej rady zaviazať konkrétnych členov vlády, aby vystúpili v pléne a odpovedali na otázky, ako a čo plánujú podniknúť vo svojich rezortoch, aby eliminovali katastrofálne dopady rozhodnutí vlády, najmä počas pandémie koronavírusu. 

​Fico po skončení mimoriadnej schôdze zvolal brífing: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy