Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
S kamiónom vrazil do čerpacej stanice. Vodič nafúkal viac ako 2 promile
Zdielať na

S kamiónom vrazil do čerpacej stanice. Vodič nafúkal viac ako 2 promile

ROŽŇAVA / Viac ako 2,5 promile nafúkal v utorok v noci vodič kamióna bezprostredne po tom, ako s kamiónom vrazil do čerpacej stanice v Rožňave. Našťastie v tom čase nikto pri stojanoch nestál a netankoval, zákazníci sa nachádzali vo vnútri prevádzky a nikto sa nezranil. Vodiča namieste zadržali policajti.

​Kamionista najskôr zišiel z cesty, neskôr zo zeme vytrhol zvodidlá a narazil do výdajného stojana na čerpacej stanici. Podľa svedkov, ktorí sa v tom čase nachádzali v prevádzke, kamionista po prvom náraze ešte niekoľkokrát do stojana narazil, kým ho nezvalil na zem. 

Vodič najskôr pripisoval nehodu mikrospánku, neskôr priznal, že sa pod ňu mohlo podpísať aj niečo iné. Privolaní policajti zistili u neho prítomnosť alkoholu v dychu a to viac ako 2,5 promile. Pri nehode sa našťastie nik nezranil. Hasiči následne zabezpečili kamión proti požiaru a z čerpacej stanice ho von dostala odťahová služba.

Celý priestor okolo čerpacej stanice ohraničili hasiči a to z dôvodu bezpečností ľudí. "Evakuované bolo, aby sa tam nefajčilo a aby nikto nevstupoval s otvoreným ohňom, stále sme predsa na čerpacej stanici," vysvetľuje veliteľ zásahu Roman Hatvaník. Z kamióna unikali ropné látky, tie hasiči posypali sorpčným materiálom a vozidlo zabezpečili proti požiaru. Vodiča zadržali policajti. 

"Vyšetrovateľ OR PZ Rožňava začal trestné stíhanie pre prečin ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a v súčasnosti prebiehajú procesné úkony smerujúce k vzneseniu obvinenia," informoval Jaroslav Ličák  z oddelenia komunikácie a prevencie KRPZ KE. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy