Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kollár o stretnutí s Haščákom: Chcel som vedieť, či mediálne ataky na mňa sú na jeho príkaz
Zdielať na

Kollár o stretnutí s Haščákom: Chcel som vedieť, či mediálne ataky na mňa sú na jeho príkaz

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Predseda parlamentu Boris Kollár dnes popoludní vysvetľoval okolnosti svojho stretnutia s hlavným aktérom kauzy Gorila a šéfom finančnej skupiny Penta Jaroslavom Haščákom. Novinárom z Denníka N sa podarilo oboch mužov nakrútiť tesne po skončení ich stretnutia. Predseda parlamentu s majiteľom médií údajne riešil ataky na svoju osobu.

​Podľa Borisa Kollára od volieb neustále jeho hnutie Sme rodina, ako aj jeho osoba čelia neustálim útokom. Dôvodom sú podľa neho kauzy, ktoré nová vláda odkrýva. "Ďalší dôvod je veľký balík peňazí, ktoré k nám prídu ešte z Európskej únie. Rôzni politici, developeri, oligarchovia sú zdesení, že nebudú stáť pri tom, pretože táto vláda tieto peniaze rozdelí medzi ľudí," vysvetľuje Boris Kollár s tým, že ďalším dôvodom sú štátne nájomné byty, ktoré sa už stávajú realitou. 

Vyjadril sa aj ku kominkácii s transgender modelkou Paris Nemc. "Nemám sa komukoľvek za túto komunikáciu ospravedlňovať, pretože bola súkromná," reaguje Kollár s tým, že on takýmto spôsobom relaxuje na internete. "Každý vie, že laškujem so ženami, robil som to v minulosti, robím to teraz a budem to robiť aj v budúcnosti. Čo však sľúbim ľuďom, tak to vždy splníme," dodal. 

Predseda parlamentu vysvetlil aj stretnutie s finančníkom Jaroslavovi Haščákom. "Mojim dôvodom bola diskreditačná kampaň, ktorá trvá už od volieb a chcel som si to zoči voči vysvetliť. Chcel som vedieť, či to ide od neho. Pán Haščák mi dal krásnu prednášku o tom, ako by mali fungovať média," odpovedal Kollár. Haščák mu mal tiež veľmi otvorene povedať, že ho nemá rád, avšak nezasahuje do obsahu médii, ktoré vlastní. 

Na otázku či sa predseda parlamentu neobáva, že by jeho slabosť pre ženy niekto mohol zneužiť a nasadiť na neho volavku odpovedal svojsky: "Ale kľudne nech si nasadí tu volavku, a keď sa to bude dať a bude to pekná baba, tak sa s ňou aj vyspím. No. Však som to ja."

Pozrite si celú tlačovú besedu predsedu parlamentu: 

Predseda parlamentu sa v piatok popoludní stretol so spolumajiteľom finančnej skupiny Penta. Jaroslav Haščák je hlavným aktérom kauzy Gorila a s Borisom Kollárom sa stretol v hoteli koaličného poslanca Martina Borguľu v centre Bratislavy.

Koaličný poslanec zo strany Za ľudí vidí problém nie len v tom, že sa predseda parlamentu snažil ovplyvniť médiá, ale už to, že sa stretol s citujem, problematickou osobou. "Je to náš koaličný partner, neuľahčuje nám to takými to krokmi, to znamená, že beriem to ako veľmi problematické a otvoríme to na koaličnej rade," vraví Marek Hattas (Za ľudí). 

"Predseda parlamentu svojimi dnešnými vyjadreniami v súvislosti s jeho súkromným životom a rokovaním s predstaviteľom finančnej skupiny potvrdil, že dehonestuje druhú najvyššiu ústavnú funkciu v štáte," myslí si hovorkyňa Petra Pellegriniho Patrícia Macíková.

Boris Kollár zároveň pripravil verejnosť na ďalšie články médií z portfólia finančnej skupiny Penta. Tvrdí, že ich údajné ataky budú pokračovať aj tento týždeň.

Pozrite si archívnu reportáž o téme: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy