Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ministerstvo kultúry by vo svojom rozpočte dokázalo ušetriť milióny eur
Zdielať na

Ministerstvo kultúry by vo svojom rozpočte dokázalo ušetriť milióny eur

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Ministerstvo kultúry by vo svojom rozpočte dokázalo ušetriť milióny eur. Taký je záver historicky prvej revízie výdavkov, ktorá bola na kultúre realizovaná v rámci vládneho programu Hodnota za peniaze.

Na pretrase bolo ministerstvo obrany aj informatizácie, teraz je na rade kultúra, v tomto rezorte sa zbytočne pomíňalo viac ako 19 miliónov eur. "Sú to rezervy, ktoré náš dokument identifikoval," vysvetlila ministerka kultúry Natália Milanová.

Na tlačovej konferencii odznelo, že najviac sa "prehajdákali" peniaze najmä na digitalizácie a informačné technológie. "Musíme si povedať, že na Slovensku sa míňali enormné peniaze na informačné technológie, radovo 500 miliónov eur ročne. Ale stav informatizácie neodráža to, koľko sa do toho investovalo," myslí si minister financií Eduard Heger. 

Ministerka upozorňuje, že ušetrené peniaze nie sú financie, ktoré sú k dispozícií okamžite. "Tých 19,2 milióna, to je dlhodobý proces a je to ideálna suma, to znamená, že k tomu sa možno ani nedopracujeme ale my vieme, že ten rezort rezervy má,"  vysvetlila Milanová. Bývalá ministerka kultúry Ľubica Laššáková okamžite reagovala statusom na sociálnych sieťach.

Pani ministerka, začnite už robiť! Ako býva už štýlom pani ministerky kultúry Milanovej, vo veľkom PR štýle oznámila...

Uverejnil používateľ Ľubica Laššáková Štvrtok 16. júla 2020
"To viete, to je také "od buka". Toto je spoločenská objednávka znehodnotiť všetko, čo sa robilo doteraz," hovorí poslanec za Smer Dušan Jarjabek.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy