Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Obrovská krádež v Bratislave: Dôverčivej seniorke ukradol podvodník viac ako 51-tisíc eur
Zdielať na

Obrovská krádež v Bratislave: Dôverčivej seniorke ukradol podvodník viac ako 51-tisíc eur

BRATISLAVA / Bezočivý zlodej pripravil dôchodkyňu o viac ako 51-tisíc eur. Seniorku oslovil pred bytovým domom. Predstavil sa jej ako pracovník poisťovne, poverený vyplácaním doplatkov za lieky. Pod zámienkou výdavku z hotovosti sa dostal až do jej bytu. Následne využil jej nepozornosť a ukradol celoživotné úspory. Polícia prípad vyšetruje ako zločin krádeže. Zatiaľ stále neznámemu páchateľovi hrozí 10 ročné väzenie.

Ďalšia dôverčivá seniorka prišla o celoživotné úspory. Neznámy podvodník ju obral o viac ako 50 tisíc eur. Ako informovala bratislavská krajská polícia, 81-ročnú ženu oslovil v stredu okolo 11-tej hodiny neznámy muž pred jej bytovým domom na Ulici J. Cígera-Hronského v Bratislave.

Muž sa predstavil ako pracovník poisťovne, ktorý je poverený vyplácaním doplatkov za lieky. Do jej bytu sa dostal pod zámienkou vrátenia výdavku a v nestráženej chvíli jej ukradol hotovosť 51 200 eur. Polícia prípad rieši ako zločin krádeže. Páchateľovi za tento čin hrozí trest na tri roky až desať rokov.

Polícia žiada občanov, aby upozornili seniorov vo svojom okolí k zvýšenej opatrnost, predovšetkým voči osobám, ktoré nepoznajú. "Môže ísť o podvodníkov, ktorí si seniora vopred vytipovali. Takisto je dôležité, aby takéto osoby nevpúšťali do svojich príbytkov, pokiaľ si nie sú istí, že ide o skutočných zamestnancov spoločností," upozorňuje polícia na Facebooku.

O nemalé úspory pripravila zlodejka 89-ročnú dôchodkyňu z Demjaty neďaleko Prešova. Pod zámienkou, že ju bolí hlava, vošla do domu a babičku požiadala o pohár vody. Dobrý skutok ju vyšiel draho. Zlodejka si odniesla stovky eur. Viac sa dozviete v priloženom VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy