Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Desivá dráma v popradskom parku: Podgurážený pár uškrtil muža (†57)
Zdielať na

Desivá dráma v popradskom parku: Podgurážený pár uškrtil muža (†57)

POPRAD / Pod oknami Domu opatrovateľskej služby na sídlisku Juh v Poprade sa pobili bezdomovci. Jeden z nich na mieste zomrel. Obvineniam z obzvlášť závažného zločinu vraždy čelí pár, ktorý s mužom v parku popíjal. Dvojica ho mala uškrtiť.

Prešovskí krajskí kriminalisti vyšetrujú prípad vraždy Viliama (†57), ktorý prišiel o život v parku na Dostojevského ulici v Poprade v utorok vo večerných hodinách. Ako informoval hovorca prešovskej krajskej polície Igor Pavlík, obvineniam čelia dvaja Popradčania 38-ročný Roman a o dva roky mladšia Marianna.

Trojica v jednom z popradských parkov spoločne popíjala na lavičke a následne došlo medzi nimi k hádke a fyzickým útokom. Viliam spadol na zem a Roman s Mariannou ho začali škrtiť. Muž ich útok neprežil. Dvojica skončila v cele. Vyšetrovateľ spracoval podnet na ich vzatie do väzby. V prípade dokázania viny im hrozí trest na pätnásť až dvadsať rokov.

Ľudí z bytovky, ktorá je zároveň Domom opatrovateľskej služby, takýto záver bitky vôbec neprekvapil. Ako nám povedali, na lavičkách priamo pod ich oknami takmer nepretržite vysedávajú bezdomovci. Pijú, kričia, hádajú sa a nie sú výnimkou ani vzájomné fyzické ataky.

Policajti telo nebohého odniesli na pitvu. A práve tá bola kľúčová. Dala totiž odpovede na otázku, či išlo o vraždu, alebo muž zomrel na následky nejakej choroby. 

Viac o tomto brutálnom prípade sa dozviete aj v nasledujúcom VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy