Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Programová konferencia SMERu: Fico predvolebným prieskumom neverí, Pellegrini vraj nie je sudca, aby komentoval Trnku
Zdielať na

Programová konferencia SMERu: Fico predvolebným prieskumom neverí, Pellegrini vraj nie je sudca, aby komentoval Trnku

Google News Button Sledovať správy

BANSKÁ BYSTRICA / O programe, s ktorým chcú osloviť voličov vo februárových voľbách dnes hovorili politické špičky Smeru v Banskej Bystrici. Premiér a predseda strany veria, že voľby vyhrajú. Predvolebným prieskumom Róbert Fico neverí a vylúčil zostavenie spoločnej vlády s Kotlebovou ĽSNS.

​V decembri na sneme chýbal pre problémy s tlakom, na programovú konferenciu do Banskej Bystrice pricestoval aj napriek tomu, že ho pred pár dňami skolila chrípka. Aj napriek oslabenej imunite mal ale sily dosť na to, aby "slovne zaútočil" na ešte stále koaličného partnera. "Za tri alebo štyri percentá vo volebných prieskumoch si Béla Bugár môže sám. Lebo je bezvýrazný, nič nerobí, nič!" povedal rázne Fico.

​Predseda Smeru spolu s premiérom predstavili programové priority, s ktorými idú do volieb a kým ešte v sále padali medzi nimi familiárne oslovenia, na tlačovke to už bolo oficiálne. Róbert Fico predvolebným prieskumom neverí, reálne čísla sa podľa neho ukážu až vo voľbách. Zostavovanie vlády s kotlebovcami vylúčil.

No a po prvýkrát sa vyjadril aj k nakrútenému záznamu medzi bývalým generálnym prokurátorom a jeho ministrom Počiatkom. "Veď nech idú vyšetrovatelia, nech si zavolajú bývalého ministra dopravy, nech im to vysvetlí. Čo ja s tým mám?" vyjadril sa Fico. "Ja to nebudem komentovať, nie som ani sudca ani policajt, ja som predseda vlády," zdôraznil Pellegrini.

Obvinenie Róberta Fica z extrémizmu nemalo dlhú životnosť. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy