Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
VIDEO: Desivé zábery zo zničeného bytu po požiari. Mužovi, ktorý v ňom býval, môžu hroziť dva roky za mrežami
Zdielať na

VIDEO: Desivé zábery zo zničeného bytu po požiari. Mužovi, ktorý v ňom býval, môžu hroziť dva roky za mrežami

BRATISLAVA / Obyvateľom bytu, ktorý v piatok po výbuchu začal horieť, nezostalo nič. S popáleninami a na mrazivom počasí skončili len v spodnej bielizni. V jednej z bratislavských mestských častí cez päť hodín zasahovali všetky záchranné zložky. Ľudia z bytovky sú im vďační. Vďaka nim väčšina z nich musela pretrpieť uplynulú noc len bez kúrenia. Z bezpečnostných dôvodov bol do domu odstavený plyn.

V byte na Mozartovej ulici v Starom meste býval muž so svojou ženou. Podľa informácií TV JOJ z prostredia dvojica nebola vlastníkmi bytu, mali ho iba v prenájme. Muž mal pri výbuchu utrpieť popáleniny. Z bytu im nič neostalo. Silný oheň poškodil aj steny a strop, ktorý poklesol. Pravdepodobne priestory v blízkej dobe bude musieť navštíviť aj statik. 

Presné príčiny a okolnosti výbuchu už rieši Kriminalistický a expertízny ústav Policajného zboru. V prípade, že niekomu dokážu vinu, mu hrozia až dva roky za mrežami.

V bytovom dome stále nemajú plyn a teda ani kúrenie. V sobotu sa vrátili domov ľudia, ktorých včera previezli do nemocnice pre intoxikáciu. 

​K výbuchu, ktorý vystrašil obyvateľov Mozartovej ulice v Bratislave došlo okolo štvrť na jednu popoludní. Hustý dym a plamene vyhnali obyvateľov bytovky von do mrazivého počasia. Päť ľudí potrebovalo lekársku pomoc. Podľa viacerých svedkov obyvateľov bytovky výbuch a následný požiar mali spôsobiť výpary z chemickej látky. "Pán, čo som zachytil dával kýbel s riedidlom na balkón s tým, že sa mu to vylialo, asi sa šmykol...s tým, že tam mal stromček so žiarovkami, asi to zoskratovalo a vybuchlo a bol to pomerne silný výbuch, nakoľko ešte aj auto, ktoré 10 - 15 metrov pod tým domom, malo rozbité sklá a sklo je na ulici dole okolo," vraví Novák. 

Priestory domu sa vo veľmi krátkom čase stali život ohrozujúcimi. Hustý, štipľavý dym sa ťahal smerom hore a prenikal aj cez malé otvory. Navonok zdanlivo neškodné hobby obyvateľa horiaceho bytu bolo zničujúce. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy