Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kampaň bude aj špinavá. Voľby sa blížia a realita politického súboja na Slovensku čoskoro ukáže svoju tvár
Zdielať na

Kampaň bude aj špinavá. Voľby sa blížia a realita politického súboja na Slovensku čoskoro ukáže svoju tvár

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Parlamentné voľby budú o 12 týždňov. Počítať treba s tým, že v kampani sa okrem návrhov ako riešiť vecné problémy, objavia aj rôzne špinavé témy, zákerné osobné útoky, a na niektorých môžu vypadnúť aj "starí kostlivci" zo skrine. Aj taká je realita politického boja, a to nielen na Slovensku.

Veľmi nepríjemným kostlivcom, ktorý už niekoľko mesiacov dopadá najmä na Smer, sú rôzne udalosti okolo Mariána Kočnera. Strane nepomohlo ani video Počiatek - Trnka. "Ja očakávam, že hlavnou témou kampane bude stále tá kriminalizácia a vyťahovanie ďalších nahrávok," reagoval poslanec Erik Tomáš zo strany Smer-SD. 


"No môže sa to stať, to človek nikdy nevie, ale dôležité bude, ako na to budeme reagovať a tá moja reakcia je veľmi jasná - na všetko, na čo sa príde, treba, aby sa tomu začali venovať orgány činné v trestnom konaní," verí predseda vlády a líder kandidátky strany Smer-SD Peter Pellegrini. 

Andrej Kiska zase musí veľa energie vynakladať na vysvetľovanie financovania ešte jeho prezidentskej kampane. Útokov typu úžerník či scientológ sa nebojí."Určite nie, na to som pripravený, idem do toho," odkázal exprezident a predseda mimoparlamentnej strany Za ľudí Andrej Kiska. 

Tomáš Drucker nevie o ničom, čo by ho mohlo zdiskreditovať. Vo všeobecnosti však hovorí, že s rôznymi útokmi treba počítať. "Aj toto sú dôvody, prečo sa ľudia do politiky nehrnú, pretože nechcú byť od rána do večera opľúvaní," pomyslel si predseda mimoparlamentnej strany Dobrá voľba Tomáš Drucker. 

Silná bude aj dezinformačná kampaň 

Osobitnou kategóriou, ktorá sa už bežne zneužíva v kampaniach, sú internetové anonymné polopravdy či falošné správy. Jedna z nich sa týkala otca Alojza Hlinu. "Mám pocit, že to pôjde do rodiny. Už na mňa skúšali môjho otca a mám pocit, že budú hľadať ďalej," uviedol predseda mimoparlamentnej strany Alojz Hlina. 

Výbušný potenciál máva aj financovanie politických strán. Najmä ak sa prevalí, že bolo pokútne. "Máme poctivé financovanie, máme peniaze na kampaň a nie sme odkázaní na nejaké pofidérne henten tamtomu dal a doniesol a nevedelo sa," poznamenal predseda strany SaS Richard Sulík. 

"Nie sme závislí od nikoho, financujeme sa sami, transparentne a prehľadne," zhodnotil predseda Maďarského fóra Zsolt Simon. 

Videli ste už poslednú reláciu Na hrane? Pozrieť si ju môžete aj tu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy