Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Brutálny útok v centre Bratislavy. O život prišiel ďalší cudzinec
Zdielať na

Brutálny útok v centre Bratislavy. O život prišiel ďalší cudzinec

BRATISLAVA / V skorých ranných hodinách došlo k ďalšiemu brutálnemu útoku v centre Bratislavy, ktorého výsledkom bola smrť ďalšieho cudzinca. Téme sa venuje reportér KRIMI Juraj Hajdin.

K útoku došlo v nedeľu okolo piatej hodiny rannej na Námestí SNP v centre Bratislavy. "Dnes v skorých ranných hodinách bola policajná hliadka vyslaná na Námestie SNP, kde sa mala nachádzať osoba v bezvedomí. Na miesto sa ihneď dostavili policajti a záchranári," informovala o prípade Lucia Miháliková, hovorkyňa KR PZ Bratislava. 

Podľa informácií TV JOJ malo ísť o 22-ročného muža, menom Nikola, ktorý bol zrejme balkánskeho pôvodu. 

Muža sa už napriek snahe záchranárov, žiaľ, nepodarilo zachrániť. "Výzvu na tiesňovú linku sme prijali krátko po piatej hodine ráno s tým, že pred hlavnou poštou sa nachádza zbitý muž, ktorý nereaguje. Lekár musel konštatovať smrť," potvrdila Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky. 

Cudzinca mali dokopať na smrť 

Muža mali napadnúť a údajne dokopať pred budovou pošty, pred ktorou sa ešte aj okolo obeda nachádzalo svedectvo brutálneho útoku v podobe krvi. "Podľa doterajších informácií mal po predchádzajúcom konflikte doposiaľ neznámy muž poškodeného fyzicky napadnúť. Následne mal utiecť na neznáme miesto," upresnila Miháliková. 

Po neznámom páchateľovi polícia vyhlásila pátranie. "Policajti v súčasnosti po neznámom páchateľovi intenzívne pátrajú a vykonávajú všetky úkony s cieľom vec objasniť," priblížila Miháliková.

Okolie scény bolo ešte pred deviatou hodinou ráno označené policajnou páskou. Ide pritom o známu lokalitu, v ktorej sú podobné útoky pomerne časté, a to najmä počas víkendov v nočných a skorých ranných hodinách. 

Zástupcovia polície sa snažia tento problém už dlhodobo riešiť, situácii mala pomôcť aj novo-zriadená stanica mestskej polície. Svedkovia však hovoria, že v predmetnej lokalite ráno hliadky ale nevidno. 

"V tejto súvislosti vyzývame svedkov incidentu, ku ktorému došlo v okolí hlavnej pošty a ktorí by svojimi informáciami vedeli prispieť k jeho objasneniu, aby kontaktovali políciu," vyzvala Miháliková.

Rok od tragickej smrti Filipínca Henryho 

Pred rokom pritom došlo k podobnému útoku, ktorý mal za následok smrť mladého Filipínca Henryho. K incidentu došlo priamo v centre Bratislavy, na jednej z najrušnejších ulíc. Oba útoky od seba delí len pár metrov. 

Dnešný útok sa odohral len pár metrov od miesta, kde bol napadnutý Filipínec. 

Ľudia žijúci na Obchodnej ulici a okolí sú aj po roku od tragického incidentu nespokojní. "Je to stále také isté, dokonca ešte horšie, je tu veľa tínedžerov, ktorí rozbíjajú okná a výklady, z Obchodnej si urobili svoje nočné ihrisko," tvrdí Barbora. 

​Nočný život sprevádzajú konflikty a výtržnosti najmä zo strany tínedžerov, aj nadmerný hluk. "Vykrikujú, droguje sa v pasáži, okrem toho sa predáva alkohol ľuďom, ktorí na to nemajú vek," dodáva. 

Viac o tragickom prípade úmrtia Filipínca Henryho nájdete tu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy