Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Streľba v Košiciach. Páchateľ skončil s vážnymi zraneniami v nemocnici
Zdielať na

Streľba v Košiciach. Páchateľ skončil s vážnymi zraneniami v nemocnici

KOŠICE / V centre Košíc došlo okolo obeda k streľbe. Muž ohrozoval nožom ľudí v garáži. Navyše tvrdil, že má pri sebe bombu. Potom na seba nechal zavolať políciu. Hliadka musela použiť zbraň, keďže muž chcel napadnúť aj jedného z policajtov. Skončil na operačnom stole.

V nedeľu popoludní došlo v garáži jednej z budov biznis centra na Námestí osloboditeľov k streľbe. Svedkom celého incidentu v garáži bol muž, ktorý pracuje ako SBS v potravinách nachádzajúcich sa na prízemí budovy. "Ten pán mi povedal, žee nemám už ísť bližšie k nemu a že mám volať policajtov. A ja hovorím, že prečo, že čo sa deje, a on hovorí, že nie, volajte policajtov, lebo mám aj bombu," opisuje udalosti svedok. 

Na miesto udalosti prišlo niekoľko policajných áut a vyšetrovateľ. Keďže muž ohrozoval aj mužov zákona, museli konať a vystrelili. Zraneného 53-ročného útočníka Dušana L. záchranári previezli na operačnú sálu do nemocnice. 

"Pacienta k nám na kliniku úrazovej chirurgie priniesli so strelnými poraneniami dolných končatín. Po prvotných vyšetreniach musel absolvovať operačný výkon," informovala hovorkyňa nemocnice Ivana Vaněková . 

"Keďže útok muža smeroval bezprostredne na jedného z policajtov, boli proti nemu použité donucovacie prostriedky. Služobná zbraň  podozrivú osobu zasiahla do dolnej časti tela," informovala policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy