Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Martin Glváč podal abdikáciu na podpredsedu parlamentu
Zdielať na

Martin Glváč podal abdikáciu na podpredsedu parlamentu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Dočkal sa premiér Pellegrini i opozícia. Martin Glváč končí ako podpredseda Národnej rady! O tento vysoký ústavný post ho pripravila komunikácia s Mariánom Kočnerom. Ani toto svoje rozhodnutie však Martin Glváč neoznámil novinárom osobne, ale cez sociálnu sieť. Na odchod vyzval aj Bélu Bugára, Borisa Kollára či Igora Matoviča.

Ani dnes sa Martin Glváč nepostavil pred kamery a svoje rozhodnutie oznámil cez sociálnu sieť. Podľa jeho slov už minulý týždeň bol rozhodnutý, že odstúpi. "Nebyť oslíka z Trnavy Matoviča so svojim cirkusom, už by to dnes vôbec nebolo aktuálne," napísal Glváč.  

"Každému, normálne uvažujúcemu človeku, ktorý sleduje médiá a politiku musí byť jasné, že tu vôbec nejde o moju osobu, ale o špinavú predvolebnú kampaň v ktorej stará opozícia súperí o holé prežitie s tzv. novými opozičnými politikmi. Keďže parlamentné voľby sú predo dvermi a percentá sú neúprosné, tak jediným ich cieľom je šíriť nenávisť a očierňovať Smer," uviedol v statuse Glváč. 

Podľa informácií TV JOJ, Glváčov mobil má jeho asistent. 

"Je pritom naozaj komické, že práve extrémne toxickí ľudia, ktorí paktovali s Kočnerom bez hanby súdia mňa a ďalších a nehanebne sa hrajú na obete. Podľa ich logiky sme potom predsa všetci obete. A ak Sulíkovi a Matovičovi stačí povedať „sorry“, za závažnú komunikáciu a stretnutia s Kočnerom, tak to isté by malo stačiť povedať aj mne," píše Glváč. 

Podpredseda strany Smer-SD uviedol, že nikdy nebol prilepený na žiadnej stoličke a odchod z funkcie podpredsedu parlamentu je jeho autonómne rozhodnutie. "Chcem sa samozrejme poďakovať predsedovi Smeru Robertovi Ficovi a celému poslaneckému klubu SMER-SD za ich podporu, no som presvedčený, že som sa rozhodol správne," napísal Glváč. 

noviny.sk

noviny.sk

"Ak akákoľvek komunikácia s Mariánom Kočnerom niekoho diskvalifikuje, tak potom musí pre každého platiť padni komu padni. Inak je jasné že ide iba o lynč a šírenie nenávisti, no rozhodne nie o slušnosť a spravodlivosť, za ktoré sa iba zbabelo skrývajú," dodal Glváč. V statuse rovnako uviedol, že podá návvrh na odvolanie Borisa Kollára z funkcie predsedu Výboru NR SR pre verejnú správu a regionálny rozvoj. Podľa neho práve Kollár ho zoznámil s Kočnerom. "Bol to práve on kto ma s Kočnerom zoznámil, on riešil s Kočnerom biznis na Donovaloch, chodievali spolu na plesy a na koncerty. Alebo tieto kontakty sú slušné, v poriadku a neprekážajú im? Ja osobne nepoznám v politike osobu, ktorá by mala intenzívnejšie kontakty s Kočnerom ako on," napísal Glváč. 

Bugár: Je to len podpichovanie

Podľa predsedu strany Most-Híd a podpredsedu parlamentu Bélu Bugára je výzva na jeho odchod od Glváča len podpichovanie. Bugár abdikáciu Glváča víta. "Vítam, že to urobil, ale hlavne nech ma nikto nespája s Kočnerom, hlavne nie on. Ja som sa s ním nestretával, nepísal cez Viber ani cez Threemu. To, že sa vzdal je dobré pre svoju rodinu, pre stranu a hlavne pre vládnu koalíciu. Nehovoriac o tom, že nebude traumatuizovať spoločnosť," uviedol pre TV JOJ Béla Bugár.

 "Ak má mňa diskvalifikovať ten zlepenec správ, v ktorých nesedia ani elementárne a overiteľné skutočnosti, tak potom ma určite nediskvalifikuje o nič viac ako Matoviča, Sulíka, Drobu, Kollára, Budaja, či samotného Bélu Bugára a ďalších, ktorí s Kočnerom komunikovali, stretávali sa a robili s ním biznis," tvrdí Glváč. 

OĽaNO: Odsekli sme ďalšie chápadlo mafiánskej chobotnici

Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti zverejnili na facebooku status. "Pred dvoma týždňami Igor zverejnil komunikáciu Martina Glváča s Mariánom Kočnerom, ktorá jasne ukázala, že podpredseda NRSR bol súčasťou organizovaného zločinu. Dnes konečne po našom tlaku tento mafiánsky sluha odstúpil zo svojej funkcie! Je to ďalší úspech v našom boji za očistu Slovenska!" 

"Super, môžeme oslavovať. Naša robota pri očiste slovenskej politiky od mafie však zďaleka nekončí, lebo Glváč bol len špičkou ľadovca. Síce kľúčovou, ale stále len špičkou. Ideme s Vami ďalej," odkázal Igor Matovič.  

"Treba sa poďakovať za neúnavnú prácu Igorovi Matovičovi, pretože sa mu podarilo odseknúť ďalšie chápadlo mafie. Takýto človek, ktorý dohadoval mafiánovi Kočnerovi stretnutia na najvyšších miestach v štáte, akým Martin Glváč bol, by nemal byť vôbec v politike," myslí si Eduard Heger. 

Podľa Borisa Kollára by mal odisť aj Robert Fico, ktorého Kočner aj Glváč v komunikácii nazývajú šéfom:

Sulík: Maznák OUT

Líder strany SaS Richard Sulík, ktorý raňajkoval s Marianom Kočnerom, zverejnil krátko po odchode Glváča taktiež status na facebooku. "Ktorý smerák bude ďalší," pýta sa vo svojom statuse. "My sme očakávali, že sa takéto niečo môže udiať bezprostredne potom, čo druhý podpredseda parlamentu a predseda koaličnej strany Most-Híd povedal, že už nemá dôveru tejto politickej strany. Myslím, že pre pána Glváča bolo jednoduchšie urobiť to týmto spôsobom, ako si vypočuť na mimoriadnej schôdzi veľmi veľa vecí," povedal Martin Klus pre TV JOJ. Klus ďalej uviedol, že to, že vyzval Bugára a ostatných, aby sa vzdali, je istá forma obhajoby. "Vzhľadom na to, čo sa ešte dozvieme z Kočnerovej Threemy, bude toto najčastejšie, čo budeme počúvať od poslancov vládnej strany Smer," dodal Klus.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy