Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Úradníkov v Sobranciach vystrašil muž so zbraňou. Štandardný administratívny úkon skončil policajným zásahom
Zdielať na

Úradníkov v Sobranciach vystrašil muž so zbraňou. Štandardný administratívny úkon skončil policajným zásahom

ORECHOVÁ / Polícia v okrese Sobrance rieši kuriózny prípad. Približne päťdesiatročného muža vo štvrtok z obecného úradu odviezli v sprievode ozbrojených policajtov. Všetko pritom spustil predaj auta. Pri štandardnom administratívnom úkone muž z ničoho nič položil na stôl zbraň.

V obci Orechová v okrese Sobrance vo štvrtok zasahovala polícia pre údajný ozbrojený prepad. Zhruba päťdesiatročného muža odviezli z budovy obecného úradu v putách. 

Celý incident pritom spustil bežný administratívny úkon, a to predaj auta. Muž prišiel aj s kupcom a úradným overením si chcel zabezpečiť riadnu mesačnú splátku od kupcu, na úrade si totiž prišiel preveriť podpisy. 

Spoza vetrovky vytiahol zbraň 

V priestoroch obecného úradu sa nachádzali dvaja zamestnanci a dvaja návštevníci. Starosta si od muža vzal občiansky preukaz, vystavil mu zmluvu s tým, že možno bude ale vyhotovená až na ďalší deň.

V tom z ničoho nič vytiahol spoza vetrovky niečo, čo na prvý pohľad vyzeralo ako pištoľ, priamo pred ich očami vybral z pištole zásobník aj s nábojmi a všetko položil na stôl.

Muža mali sprevádzať aj dvaja ďalšie dve osoby. "Chcel ukázať svoju silu, svoju moc alebo neviem, čo tým chcel dokázať. Proste ukázal, že ju má a že ju vie použiť," tvrdí starosta obce Rastislav Repka. 

Polícia reagovala na ozbrojený prepad

Zbraň vyzerala reálne, a preto vystrašení zamestnanci zavolali políciu. Tí s podozrivým jednali ako pri bežnom ozbrojenom prípade, prišli preto s automatickými zbraňami a v nepriestrelných vestách.

Nikto nevedel ako bude ozbrojený muž reagovať. Muža následne spacifikovali a odviezli na výsluch. "Polícia zadržala jednu osobu a zaistila zbraň. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o plynovú zbraň," informuje hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová. 

Príčinu skratového konania muža so zbraňou zatiaľ nikto nepozná. Jeho požiadavku totiž na úrade okamžite riešili. Podľa svedkov bol zrejme pod vplyvom alkoholu.

Len pár dní dozadu prepadli aj známe nákupné centrum v Bratislave. Viac vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy