Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Poslanci od rána rokujú. Na rad sa dostala aj veľká reforma pod názvom Stratifikácia
Zdielať na

Poslanci od rána rokujú. Na rad sa dostala aj veľká reforma pod názvom Stratifikácia

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / V parlamente sa poslanci od rána venujú zákonom z pera ministerky zdravotníctva. Na rad sa dostala i veľká reforma pod názvom - Stratifikácia, ktorej podporu Kalavská stále nemá istú ani v koalícii. No a neistý je vraj i osud podpredsedu NR SR Martina Glváča, ktorého chce opozícia odvolávať pre Matovičom zverejnenú komunikáciu s Kočnerom.

Schôdza parlamentu začala s menším meškaním a neviedol ju na prekvapenie opozičných poslancov Martin Glváč, ale Béla Bugár. Podľa informácií TV JOJ Martin Glváč mal viesť schôdzu, potom ale čo sa do neho vo štvrtok podvečer opozícia pustila skrze zdravotníckych zákonov, o ktorých mali debatovať, požiadal aby ho zastúpili.

V každom prípade parlament zíva prázdnotou, keďže ani dnes sa nehlasuje. Napriek tomu, že poslanci rokujú o zásadnej reforme zdravotníctva, pod názvom Stratifikácia, tá debata začala po 10:00 a je otázne, či sa v piatok skončí. 

​Čo sa týka situácie ako takej, poslanci Smeru sa zatiaľ vyjadrujú veľmi opatrne k tomu, či Glváč má alebo nemá ostať podpredsedom parlamentu za stranu Smer. Údajne je to na rozhodnutí strany. Podľa informácií TV JOJ je možné, že sa tým strana Smer bude zaoberať aj v piatok. Čo sa týka postoja SNS a Mostu-Híd, ten sa nemení a mal by to v prvom rade vyriešiť Smer. Momentálne sa ale čaká na potvrdenie polície a vyšetrovateľov, či je vôbec táto komunikácia, zverejnená Igorom Matovičom, pravdivá, prípadne úplná, keďže Martin Glváč vo štvrtok voči tomu namietal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy