Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Čaká nás slnečný víkend. Teplé počasie nás ale dlho tešiť už nebude
Zdielať na

Čaká nás slnečný víkend. Teplé počasie nás ale dlho tešiť už nebude

BRATISLAVA / Naďalej počasie u nás ovplyvňuje a počas víkendu ešte aj bude ovplyvňovať teplý vzduch a v ňom sa rozprestierajúca oblasť vysokého tlaku vzduchu.

Oblasť vysokého tlaku vzduchu pomaly slabne, ale definitívne jej vplyv skončí až v pondelok. Dovtedy sa môžeme stále tešiť z nezvyčajne teplého počasia.
V sobotu bude slnečno, ale zrána a predpoludním pozor na hmly alebo nízku oblačnosť, ktorá sa môže udržať aj dlhšie. Denná teplota bude v intervale od 18 do 23°C, pri hmle okolo 15°C.
Nedeľa bude veľmi podobná, slnečná a stále ešte teplá. Hmly zrána vystrieda slnko popoludní. Teplota sa bude udržiavať od 14 pri hmle do 22°C pri slnečnej oblohe.

Nad Čechy a Poľsko sa už presunie v priebehu nedele studené frontálne rozhranie, za ktorým sa aj k nám postupne dostane studený, pôvodom arktický vzduch. Takže v pondelok bude pribúdať od severozápadu oblačnosť už počas noci, cez deň veľká oblačnosť a v nej sa objavia  prehánky, ktorá budú od asi 1300 m snehové. Bude veterno a citeľne sa ochladí. Denná teplota od 12 do 17°C, ale na severe a miestami aj na krajnom západe 7 až 12°C.
Ešte v utorok bude u nás veľa oblačnosti a aj miestami zrážky, od asi 1000 m snehové. Ďalšia dávka studeného vzduchu stlačí maximálnu dennú teplotu na 8 až 12°C, na severe od 4 do 8°C.
Streda prevažne oblačná, ojedinele prehánky, od asi 800 m snehové. Bude chladno. Denné maximum od 4 do 10°C.
"Nasledujúce dni nám ukážu ako rýchlo sa dokáže u nás počasie otočiť. Inak, ochladenie, ktoré čakáme, je v intenciách dlhodobého klimatického normálu, takže sa nič extra nedeje, len po tých mimoriadne teplých dňoch to bude naozaj šok," dodáva meteorologička najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy