Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V SaS je dusno. Šesť poslancov poslalo ostatným list, v ktorom predsedu Sulíka označujú za pôvod rozbrojov
Zdielať na

V SaS je dusno. Šesť poslancov poslalo ostatným list, v ktorom predsedu Sulíka označujú za pôvod rozbrojov

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Do médií sa dostal list šiestich poslancov Slobody a Solidarity, v ktorom ostro skritizovali lídra Richarda Sulíka. Vznikol v reakcii na starší list 46 z 200 členov strany SaS, ktorí protestovali proti mimoriadnemu septembrovému kongresu, ktorý Sulík zvolal. Chcel si na ňom pred voľbami posilniť predsednícku stoličku.

V liste, ktorý má TV JOJ k dispozícii, šiesti členovia uvádzajú, že Sulík je sám zdrojom rozbrojov v strane a len vyvíja tlak, aby ho v citlivom čase pred voľbami znovu zvolili, preto ho budú bojkotovať. "Sme nútení skonštatovať, že jeho schopnosť zohľadňovať iné záujmy ako tie vlastné sa blíži k nule. Jeho konanie v nás zabíja dôveru k nemu a k ušľachtilosti cieľov, ktoré sleduje. Preto si Vám dovoľujeme oznámiť, že sa na mimoriadnom kongrese nezúčastníme. Dôvodom sú bezprecedentné metódy, ktoré likvidujú vnútrostranícku demokraciu, ktoré bezohľadne hazardujú s integritou členov, s podporou občanov a osudom Slovenska. Preto mimoriadny kongres bude mimoriadnym len tým, že to bude mimoriadne veľká hanba pred tvárou verejnosti," uvádza sa v stanovisku. 

"Skutočným cieľom mimoriadneho kongresu  je zabrániť riadnej voľbe predsedu na kongrese 2020, keď na túto otázku prirodzene dozreje čas. A keď hovoríme, že dozreje čas, máme na mysli výsledok volieb, atmosféru v strane i ochotu súčasného predsedu kandidovať, keďže ten, ako vieme, svoju funkciu opakovane ponúka. Mimoriadny kongres je tragikomickým pokusom Richarda Sulíka vynútiť si znovuzvolenie tým, že nás, členov strany SaS, postaví v predvolebnom období k múru. Aby zakryl tieto poľutovaniahodné motivácie, vykonštruoval vnútorného nepriateľa, s ktorým sa treba vysporiadať. Nič nové. Podobný koncept používali totalitní ideológovia na to, aby držali ľudí v strachu a likvidovali osoby s inými názormi," uvádzajú tiež podpísaní poslanci. 

Sulík v reakcii zopakoval, že na šéfa sa môže prihlásiť kto chce a kongres bude zároveň štartom kampane.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy