Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pellegrini na obede u Fica: Nič dramatické, budeme sa stretávať, kým neprídeme na to, ako ďalej
Zdielať na

Pellegrini na obede u Fica: Nič dramatické, budeme sa stretávať, kým neprídeme na to, ako ďalej

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Premiér Peter Pellegrini v pondelok zavítal na Súmračnú ulicu k predsedovi strany Smer-SD Robertovi Ficovi. Podľa informácií TV JOJ bol na mieste aj Robert Kaliňák, no ten z centrály strany odišiel krátko po 13.hodine. O pár minút po ňom odišiel aj premiér Pellegrini.

Denník Plus Jeden deň, ktorý prišiel s návštevou Pellegriniho u Fica ako prvý, špekuloval o tom, že sa práve v pondelok rozhodne o tom, či ostane Pellegrini súčasťou strany Smer-SD. Nie je tajomstvom, že medzi Petrom Pellegrinim a Robertom Ficom sú isté nezhody. Otvorene spolustraníkov kritizoval pri neúspešnej voľbe kandidátov na ústavných sudcov a verejne volal aj po reforme strany. "Mali sme normálny pracovný obed. Vymieňali sme si názory, diskutovali o rôznych veciach, nič dramatické. Štandardné stretnutie, ktoré si nemyslím, že stojí za takúto veľkú mediálnu pozornosť. Vieme si sadnúť za jeden stôl a diskutovať. Budeme sa teraz stretávať často, aby sme prišli k nejakému definitívnemu výsledku, ako ďalej," zmietol zo stola domnienky premiér Peter Pellegrini po tom ako z centrály odišiel. 

"Nemyslím, že by sa takéto stretnutia týkali len bežných záležitostí. Aj vzhľadom na to, že situácia v Smere-SD je veľmi napätá a stále vychádzajú nové informácie z aféry Kočner," povedal politológ Tomáš Koziak. 

Už niekoľko týždňov sa na verejnosť dostávajú indície o tom, že Peter Pellegrini opustí stranu Smer-SD a pripojí sa k novovznikajúcemu projektu exministra zdravotníctva a exministra vnútra Tomáša Druckera. Nasvedčuje tomu aj fakt, že riaditeľ tlačového odboru Úradu vlády SR Tomáš Kuča len pred niekoľkými dňami opustil Pellegriniho a pridal sa k Druckerovi. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články