Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Silný náraz a dvaja zranení. Vodič mal unikať pred policajtmi a nedal prednosť v jazde
Zdielať na

Silný náraz a dvaja zranení. Vodič mal unikať pred policajtmi a nedal prednosť v jazde

POVINA / Na Kysuciach sa pri obci Povina zrazili dve autá. Šofér Octavie, ktorý mal unikať policajnej hliadke, nedal v križovatke prednosť poľskému vodičovi. Mariána, ktorý mal nehodu spôsobiť zadržali a Poliak skončil v nemocnici. Mariánova spolujazdkyňa bola v obrovskom šoku.

Tmavozelenú Octaviu, ktorá na križovatke v Povine spôsobila vážnu dopravnú nehodu prenasledovali policajti už z Kysuckého Nového Mesta. Octaviu mal 30-ročný Marián požičanú, podľa informácií TV JOJ ale vodičský preukaz nemal. "Vodič nereagoval na výzvu na zastavenie a pokračoval v jazde smerom ku križovatke z cestou 1/11 kde následne spôsobil dopravnú nehodu," uviedla Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. "Zľakli sme sa lebo sa na nás vyrútil z tej križovatky oproti," uviedol spolujazdec Jozef. 

​Otec so synom smerovali do Viedne do práce. Pred sebou mali ešte stovky kilometrov. "Ja som vlastne nevidel čo sa stalo, lebo som driemal a sedel som na sedadle spolujazdca," povedal Jozef. Obe autá po zrážke odhodilo. "Posádka bola mimo vozidiel jedna osoba bola zranená, tej poskytol pomoc záchranár mimo službu, vo svojom voľnom čase," informoval Ľuboš Lisko, veliteľ zásahu, HaZZ Kysucké Nové Mesto. "Syn hovoril že ho bolí vzadu krk vzala ho záchranka," povedal Jozef. 

Mariána vytiahli z auta policajti, ktorí ho prenasledovali. Policajti vodiča zadržali a na ruky mu nasadili putá. Počas dokumentácie nehody sedel v policajnom aute. Na miesto nehody prišli aj kriminalisti, ktorí zaisťovali stopy. "V prípade dopravnej nehody príslušník začal trestné stíhanie vo veci ublíženia na zdraví," dodala Jana Balogová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy