Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Fico s Matovičom našli vzácnu zhodu. V pohľade na iniciatívu Za slušné Slovensko
Zdielať na

Fico s Matovičom našli vzácnu zhodu. V pohľade na iniciatívu Za slušné Slovensko

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Nahlásenie zhromaždenia počas výročie novembra 89 rozhádalo našu politickú scénu. Lídri opozície organizujú tlačovky, na ktorých si odkazujú, kto viac klame a kto by sa mal ospravedlniť. Vyjadril sa dokonca už aj Robert Fico, ktorý dokonca povedal, že súhlasí s jedným zo svojich najhlasnejších kritikov.

Fico chráni zlodejov - hlása celé roky Igor Matovič. A Robert Fico s ním teraz súhlasí. Samozrejme nie v tejto konkrétnej veci, ale - čiastočne - v pohľade na iniciatívu Za slušné Slovensko.

"Sú to noví spasitelia, vybehli im kukuriční partizáni z kukurice," hovorí líder OĽaNO Igor Matovič. "Všeličo by som očakával, ale že budem súhlasiť s pánom Matovičom, je neuveriteľné. Iniciatíva Za slušné Slovensko nie je žiadna občianska platforma, je to obyčajná mládežnícka organizácia Trubanovej a Kiskovej strany," myslí si predseda strany Smer-SD Robert Fico. 


"My máme vlastnú reálnu mládežnícku organizáciu. Na konšpiračné vyjadrenia pána Fica, ale, žiaľ, aj pána Matoviča, treba zaujať jasné stanovisko. My sa s nimi nechceme hádať, my im to nechceme vraciať, chceme im nastaviť zrkadlo," argumentuje šéf Progresívneho Slovenska Michal Truban. 

Igorovi Matovičovi sa nepáči, že Robert Fico tvrdí, že si myslia to isté. "V žiadnom prípade si nemyslím to, čo si myslí Robert Fico. Následne sa ukázalo, že táto organizácia robí de facto skrytú kampaň pre vyslovene kandidátov len Progresívneho Slovenska a Za ľudí Andreja Kisku," verí Matovič. 

Útok na občiansku spoločnosť

"Aj jeden aj druhý útok je útokom na občiansku spoločnosť a jej legálne právo žiadať zmeny," poukazuje politologička Aneta Világi. "Robert Fico je zhasínajúci a odchádzajúci politik. On je zároveň aj veľmi skúsený a zákerný politik. Využil a zneužil situáciu," konštatuje poslanec NR SR Ľubomír Galko (SaS). 

Igor Matovič síce povedal, že je ochotný sadnúť si za rokovací stôl aj s progresívcami, zároveň však možný výsledok blížiacich sa volieb opísal takto: "Potom sa tu postaví pán Truban, Beblavý, Kiska a povedia, že viete, my sme sa strašne snažili, aby vznikla tá alternatíva bez Smeru, ale my musíme so Smerom ísť, musíme sa obetovať," tvrdí.  

"Provokatívny spôsob pútania pozornosti je preňho typický. Práve tento spôsob je dôvod, prečo vlastne viacerí politici hovoria, že si nevedia predstaviť spoluprácu s Matovičom," dodáva politologička Világi. 

Matovič: Dnes je moderné si do Matoviča a nášho hnutia buchnúť, lebo sú tu noví spasitelia. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy